Govern Alternatiu de Catalunya

#SOMAlternativa

Manifest

Constituït a Barcelona, el 6 de juny de 2021, el Govern Alternatiu de Catalunya és una iniciativa que, a imatge dels ‘shadow cabinets’ característics de la política britànica i inspirada en el Govern Alternatiu impulsat pel president Pasqual Maragall l’any 2000, neix com a instrument per fer una oposició rigorosa i constructiva, de país, i impulsar una alternativa real a la coalició independentista vigent.

El Govern Alternatiu que lidera Salvador Illa contribuirà, des de l’oposició, a fer avançar el país:

  • A partir del seguiment crític i la fiscalització d’un Govern de la Generalitat nascut d’una fórmula fracassada i amb les prioritats equivocades.
  • Impulsant canvis, solucions i configurant una alternativa al Govern de la Generalitat amb propostes d’actuacions i polítiques públiques.
  • Oferint mà estesa i col·laboració a l’Executiu en les qüestions d’interès general i disponibilitat màxima per arribar a grans acords i pactes de país.

El Govern Alternatiu neix amb el convenciment que Catalunya, després de 10 anys de decadència, no pot perdre més temps, i amb la certesa que les darreres eleccions autonòmiques van marcar un punt d’inflexió, l’obertura d’una nova etapa política a Catalunya.

Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu

#SOMAlternativa

President

Salvador Illa Roca

Salvador Illa

President del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar i Cap de l'Oposició. President del Govern Alternatiu de Catalunya.

Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu

#SOMAlternativa

Propostes

Impulsarem canvis, solucions i configurarem una alternativa al Govern de la Generalitat amb propostes d’actuacions i polítiques públiques, i oferirem sempre mà estesa i col·laboració a l’Executiu en les qüestions d’interès general i disponibilitat absoluta per arribar a grans acords i pactes de país.

#SOMAlternativa

Conselleres i consellers

Les diputades i diputats que formen part del Govern Alternatiu de Catalunya

Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu
Alícia Romero

Economia, Hisenda i Societat del Coneixement. Portaveu

Portaveu del Grup Socialistes-Units per Avançar. Vicepresidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. Llicenciada en Dret per la UPF. Executive Master in Public Administration per ESADE. Ha estat regidora i tinent d’alcalde a l'Ajuntament de Mataró.

Raúl Moreno diputat del PSC al Parlament de Catalunya
Raúl Moreno

Afers socials i Infància

Estudis de geografia a la UB. Graduat en educació social per la UOC. Diploma en coordinació i gestió de programes per a la joventut i diploma en promoció de la participació ciutadana en les administracions per la UV. Ha estat regidor i tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Jordi terrades

Infraestructures, Territori i Habitatge

Oficial en excedència del Registre de la Propietat a Mollet del Vallès i president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental (1998-2003). Regidor de l'Ajuntament de Granollers des de l'any 1995.

Òscar Ordeig

Indústria, Empresa, Comerç, Turisme i Agenda Digital

Doctor en administració i direcció d’empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya, Primer Secretari PSC de Lleida, Pirineu i Aran.

Pol Gibert

Treball

Diplomat en Empresarials, Màster en Relacions Internacionals i Gestió Pública. Regidor a l’Ajuntament de Sabadell i Secretari de Treball del PSC.

Gemma Lienas

Igualtat

Escriptora amb més de 90 títols publicats amb traducció a 12.Vicepresidenta del Consell Feminista del PSC Ha estat professora de la Universitat de Barcelona i fundadora de Feministes de Catalunya i Dones en Xarxa.

Esther Niubó

Educació i Formació Professional

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB. Màster en política internacional a la ULB. Màster en comerç exterior i economia internacional a la UB. Màster en polítiques públiques i socials a la UPF - Universitat Johns Hopkins. Secretària d’Educació del PSC i regidora a l’Ajuntament de Castelldefels. Secretària d’Educació del PSC i regidora a l’Ajuntament de Castelldefels.

Rosa Maria Ibarra

Món agrari, Pesca, Alimentació i Repte demogràfic

Llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida. Màster en Lideratge per a la Gestió Política i Social per la UAB. Regidora des del 2007 a l’Ajuntament de Valls. Portaveu del Grup Municipal Socialista a L’Ajuntament de Valls.

Sílvia Paneque

Transició ecològica

Llicenciada en Ciències Químiques i en Direcció Tècnica d’Empreses. Ha estat primera Tinent d'Alcaldia i en l'actualitat és portaveu i regidora a l'oposició de l’Ajuntament de Girona. Emprenedora.

Assumpta Escarp

Salut

Màster en gestió pública a ESADE - Ajuntament de Barcelona. Secretaria Nacional de Salut i Seguretat del PSC.

Ramon Espadaler

Seguretat i convivència

Llicenciat en geografia i història amb Estudis de ciències polítiques i sociologia. Membre d'Units per Avançar. Ha estat Tinent d’Alcaldia dels Ajuntaments de Sant Quirze de Besora i Vic. Conseller de Medi ambient (1999-2003) i d’Interior (20012-2015).

Rocío García

Cultura

Llicenciada en Ciències de la Informació amb Postgrau en Ciència Política i Dret Constitucional. Tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Ajuntament de Cornellà des del 2003. Com a periodista ha treballat en mitjans locals i comarcals, arribant a ser directora de Ràdio Cornellà.

Rubén Viñuales

Justícia

Llicenciat en Dret. És advocat, docent i fa política municipal a Tarragona. Professor de la Universitat Rovira i Virgili i fundador de Vázquez & Viñuales Advocats.

Marta Moreta

Món local, Funció Pública i Esports

Llicenciada en pedagogia per la Universitat de Girona. Diplomada en magisteri per la Universitat de Vic. Regidora a l’Ajuntament de Manlleu.

David Pérez

Transparència, Govern obert i Mitjans audiovisuals

Postgraduat en Ciència Política per la Universitat de Barcelona. Va cursar el grau d'Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya. Ponent de la Llei de l’Oficina Antifrau i membre de les dues ponències sobre Llei electoral.

Ferran Pedret

Comissionat de la Presidència per a l'Impuls federal, el Memorial Democràtic i la Llei electoral

Llicenciat en Dret per la UAB. Màster en Dret del Treball i la Seguretat de L’IDEC-UPF. Ha exercit l’advocacia, especialment en l’àmbit laboral i d’estrangeria. Secretari primer de la Mesa del Parlament. Primer secretari de la Federació del PSC a Barcelona.

Vots
Diputats
% de Vots

#SOMAlternativa

Consell Tècnic

Els secretaris i les secretàries tècniques del Govern Alternatiu

Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu Govern alternatiu
Jordi Riba

Economia i Hisenda

Llicenciat en Història i Ciències Polítiques per la UAB, postgrau en Funció Gerencial de les Administracions Públiques per ESADE i regidor del PSC a l’Ajuntament d’Igualada de 1999 a 2019.

Mònica Ríos

Afers Socials i Infància

Diplomada en Ciències Empresarials, títol superior en ergonomia i psicosociologia aplicada al treball. Títol superior en Seguretat Laboral. iRegidora de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro.

Eva Candela

Infraestructures, Territori i Habitatge

És arquitecta tècnica per la Universitat Politècnica de Barcelona i postgraduada en habilitats directives. Del 2017al 2019 va ser tinent d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Terrassa. Des de juliol 2019 n'és regidora a l'oposició.

Juan Luis Ruiz

Indústria, Empresa, Comerç, Turisme i Agenda digital

Economista i Enginyer Tècnic Industrial, màster en Direcció d’Empreses i en Direcció Pública, extinent d’alcalde de Vilanova i la Geltrú, expresident del Consell Comarcal del Garraf.

Elena Díaz

Treball

Llicenciada en Economia i graduada en Dret, màster en Lideratge per a la gestió política i social i secretària adjunta a Organització i Coordinació Territorial del PSC Maresme.

David González

Igualtat

Graduat en Ciències Polítiques i Gestió Pública, en l'especialitat en Anàlisi electoral, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Segon tinent d’alcalde i portaveu del govern a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Ha treballat de professor, de gestor bancari i i d'administratiu.

Dolors Carreras

Educació i Formació Professional

Ha estat regidora a l’Ajuntament de Cunit durant 8 anys i, alcaldessa, durant 12 anys. Ha estat diputada provincial a Tarragona i consellera comarcal del Baix Penedès sis anys. Comerciant autònoma amb negoci propi a Cunit de fa més de 35 anys.

Sílvia Romero

Polítiques de muntanya i l'Aran

Llicenciada en Filologia Catalana i doctora en Lingüística General per la UB. Màster en Immigració, Llengua i Treball Social per la Universitat de Lleida. Màster en Govern Local per la UAB. Tinent d’Alcalde, portaveu i regidora a l’Ajuntament de Tremp.

Joaquim Paladella

Transició ecològica

Alcalde de Batea des de l’any 1991. Diputat al Parlament de Catalunya durant dues legislatures. Cofundador del partit polític Unió per la Terra Alta (UPTA), del que n'ha estat primer secretari. Va ser Coordinador local i comarcal de la Unió de Pagesos.

Mario García

Salut

Llicenciat en Filosofia i graduat en Ciències Polítiques, màster en Lideratge i Comunicació per a la Gestió Política, educador social i primer secretari de l’agrupació socialista de Nou Barris.

Judit Alcalá

Seguretat i convivència

Diplomada en Treball Social per la Universitat de Lleida. Postgraduada en Comunicació i Lideratge Polític per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un treball de recerca sobre 'El dret a morir dignament i la despenalització de l’Eutanàsia'.

Helena Bayo

Cultura

DEA i DESE en el Doctorat d´Arts Escèniques, UAB. Màster en Gestió Cultural, UB. Tres Títols Superiors, Conservatori Liceu Barcelona. Especialista en Formació a les Administracions Públiques, FSP. Trajectòria internacional com a Directora d´Orquestra. Profesora convidada per la Universitat de Califòrnia, Irvine (E.E.U.U). Delegada d´UGT desde 2003, Institut del Teatre, Diputació de Barcelona. Regidora de Cultura a Badalona, 2019-2020. Secretària de Cultura i Formació, Federació PSC Barcelonès Nord.

Òscar Aparicio

Justícia

Llicenciat en Dret per la UdG i exercint d’advocat des del 1997. Impulsor del torn d'ofici contra la violència de gènere a Girona. Regidor a la Bisbal d’Empordà des de l’any 1999, d'on va ser alcalde (2011-2015). Vicepresident del Consell Comarcal (2011-2019). Coordinador Drets Socials Ajuntament de Girona 2016 al 2018 i cap de gabinet de la Subdelegació del Govern (2018-2021).

Cristòfol Gimeno

Món local i Funció Pública

Alcalde de de Castellgalí i vicepresident primer del Consell Comarcal del Bages.

La diputada Beatriz Silva
Bea Silva

Mitjans audiovisuals

Llicenciada en Periodisme i Informació social i en Estètica per la Universitat Catòlica de Xile. Estudis de doctorat en Història de l'art a la UAB. Va ser corresponsal del diari xilè 'El Mercurio' a Espanya i Londres (1995-2008) i va cobrir l'arrest d'Augusto Pinochet a la capital britànica el 1999. Fundadora de Federalistes d'Esquerres. Escriu en diversos diaris i capçaleres digitals.

Mireya Fuente

Secretària del Govern

Llicenciada en Ciències Polítiques per la UAB, ha completat el Programa Executiu en Lideratge Públic per la IE Business School. Ha estat directora de gabinet adjunta del Ministre de Sanitat Salvador Illa i va formar part dels gabinets de la Ministra de Sanitat i Afers Exteriors del Govern (2008-2011). Més recentment, ha treballat amb Metges Sense Fronteres a l’Àfrica.