Actualitat

El Govern Alternatiu reuneix per cinquena vegada la taula permanent sobre la sequera

8 març 2024

El Govern Alternatiu ha tornat a reunir aquest migdia per cinquena vegada la taula permanent sobre la sequera per fer seguiment dels darrers plens monogràfics de sequera i d’agricultura.

La reunió s´ha celebrat al Parlament de Catalunya i ha estat presidida per la la diputada al Parlament i secretària de Transició Ecològica del PSC, Sílvia Paneque, que ho ha fet acompanyada per la vicepresidenta segona del Parlament, Assumpta Escarp, i els diputats, Rosa Ibarra i Ramon Espadaler.

A la trobada, han participat diferents experts en aigua i reg així com de diferents institucions.

Per part de l´Observatori de l’Aigua han assistit Carles Conill i Vergés (president de la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic del Col·legi de la Enginyeria de Camins de Catalunya) i Albert Vilalta.  Miquel Marín ho ha fet per part del Gremi de Jardineria de Catalunya; Ruth Fontanet per part d’ASACArmand Lacorte per l´Associació Abastaments d’Aigua i Ramon Lluís Lletjós  Santigo Planas ho han fet per part d’AcatcorMarina Arnaldos ha assistit per part de Cetaqua.

La part d´empresa i institucional ha estat representada per l’ assessor de l´àrea de presidència de la Diputació de Barcelona, Òscar Oliver, per la vicepresidenta del Cicle de l’Aigua i Anàlisi de Polítiques Metropolitanes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), M. Belén Garcia Criado, pel president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Eduard Rivas, i pel vicepresident de l`Associació Catalana de Municipis (ACM), David Bote.

La trobada ha servit també per continuar treballant les mesures sectorials per l’emergència per sequera.

La primera reunió de la taula permanent sobre la sequera va tenir lloc el passat 28 de desembre, la segona taula es va dur a terme el 16 de gener, la tercera; el passat 26 gener, i, la darrera, va tenir lloc, el 12 de febrer.

La creació d´aquesta taula d’experts correspon a un dels acords de la reunió del Govern Alternatiu de Catalunya (GAC) celebrada l’1 de desembre.