Actualitat

El Govern Alternatiu torna a reunir la taula permanent sobre la sequera

16 gener 2024

El Govern Alternatiu ha tornat a reunir aquesta tarda la taula permanent sobre la sequera per continuar treballant i fer seguiment de la greu situació que, actualment, viu el país.

La reunió s´ha celebrat al Parlament de Catalunya i ha estat presidida per la diputada al Parlament i secretària de Transició Ecològica del PSC, Sílvia Paneque, que ha estat acompanyada per la diputada i membre del GAC, Rosa M. Ibarra.

A la trobada, que també s’ha pogut seguir de forma telemàtica, han participat diferents experts en aigua i reg  així com de diferents institucions.

Per part de l´Observatori de l’Aigua han assistit Albert Vilalta (Col·legi d’Eginyers Industrials de Catalunya), Carles Conill i Vergés (president de la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic del Col·legi de la Enginyeria de Camins de Catalunya) i Josep Gaya. Agustí Anglada, Carme Garrido i Miquel Marín ho han fet per part del Gremi de Jardineria de Catalunya; Ruth Fontanet per part d´ASAC, i Ramon Lletjós i Santiago Planas, ho ha fet per part d’Acatcor. Marina Arnaldos ha assistit per part de Cetaqua, Albert Solà Rovira  ho ha fet en representació del Consorci del Besòs, Armand Lacorte per part de l’Associació Abastaments d´Aigua i Roser Pont del Col.legi d’Ambientòlegs.

La part institucional i d´empresa ha estat representada per Jaume Puig, president de la Comissió de Sostenibilitat de PIMEC i Carles Mas, director de l’Àrea d’Economia i Empresa de PIMEC, Salvador Sedó, director de Desenvolupament Sostenible de Foment del Treball,  M. Belén Garcia Criado, vicepresidenta del Cicle de l’Aigua i Anàlisi de Polítiques Metropolitanes de l´Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i David Bote, vicepresident de l`Associació Catalana de Municipis (ACM).

La trobada ha servit per posar en comú diferents aspectes i conèixer de primera mà la situació actual. Entre d´altres, s’ha fet una valoració de les mesures no substantives anunciades pel Govern per modificar el Pla Especial de Sequera en la fase d’emergència, també s´han plantejat propostes i mesures sectorials per ajustar les restriccions en la previsible fase d’emergència que seran traslladades demà en una reunió que hi ha prevista amb el conseller i s´han fet propostes de mesures de cooperació amb els municipis i agilització de la convocatòria de subvencions.

La primera reunió de la taula permanent sobre la sequera va tenir lloc el passat 28 de desembre i va estar presidida pel cap de l’Oposició i president del Grup dels Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa. La creació d´aquesta taula d’experts correspon a un dels acords de la reunió del Govern Alternatiu de Catalunya (GAC) celebrada l’1 de desembre.