Salvador Illa

“Volem unir i servir els catalans i les catalanes, posant els serveis públics com a primera prioritat de l’autogovern de Catalunya”

Nascut a la Roca del Vallès l’any 1966, Salvador Illa Roca és primer secretari del PSC, president del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar i cap de l’Oposició.

Des del compromís de “treballar pel retrobament dels catalans i les catalanes” i de “recuperar la força i la unitat de Catalunya”, expressa el convenciment que “necessitem despertar l’esperança a la consciència col·lectiva de les catalanes i dels catalans”, i defensa que “la solució ha de partir d’una posició assenyada i solvent: el PSC”.

“Això –afegeix Illa– és el que ofereixo a Catalunya, així que: aixequem-nos per recuperar Catalunya, aixequem-nos perquè torni Catalunya!”

Trajectòria

La trajectòria de Salvador Illa com a gestor públic, va començar el 1995 a la Roca del Vallès, el seu poble, d’on va ser alcalde durant deu anys, fins al 2005.

Salvador Illa com a alcalde de la Roca del Vallès

Des d’aleshores i fins al 2009, va assumir la Direcció General de Gestió d’Infraestructures del Departament de Justícia de la Generalitat, i, després d’un pas breu pel sector privat, va convertir-se en director de Gestió Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona (2010-2011); va exercir de coordinador del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Barcelona (2011-2016) i va ser cap de gabinet de Jaume Collboni (2014-2016). Amb la incorporació del PSC al Govern municipal de la capital, l’any 2016 va ser nomenat gerent d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament.

Com a ministre de Sanitat del Govern d’Espanya (gener de 2020-gener de 2021) va gestionar des de la primera línia la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la covid-19: va assumir la gestió del primer estat d’alarma; va tancar la compra de vacunes; va preparar el pla de vacunació; va treballar estretament amb les comunitats autònomes en la gestió de la segona onada i va continuar apostant per la cogovernança per fer front a la tercera.

El ministre de Sanitat Salvador Illa arribant al Consell de Ministres

El 14 de febrer de 2021 la candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya i Units per Avançar liderada per Salvador Illa va guanyar les Eleccions al Parlament de Catalunya.

PSC i Salvador Illa guanyen les eleccions a Catalunya, primer partit de Catalunya
PSC i Salvador Illa guanyen les eleccions a Catalunya, primer partit de Catalunya

El primer partit de Catalunya

Com a cap de l’Oposició, Illa treballa pels “acords i les polítiques que necessita Catalunya per impulsar la reactivació econòmica, la creació d’ocupació i la reconstrucció social del país”.

Una oposició rigorosa i constructiva, de país, per impulsar una alternativa real a la coalició independentista vigent.

“Som el primer partit de Catalunya. Som l’alternativa i treballarem perquè Catalunya tingui el futur que es mereix”, assegura Illa.

Salvador Illa és el primer secretari del PSC. De 2016 a 2021 va ser secretari d’Organització. El seu compromís amb el partit, però, ve de lluny: va començar el 1995, quan es va afiliar a l’agrupació de la Roca; des del 1999 va anar assumint diverses responsabilitats orgàniques a la Federació del Vallès Oriental, de la que va ser secretari d’Organització i primer secretari.

De la Filosofia a l’escola de gestió

El 1989, Illa es va llicenciar en Filosofia a la Universitat de Barcelona. El 1993, va obtenir l’MBA a l’escola de gestió i negocis IESE de la Universitat de Navarra. És professor associat de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-Universitat Ramon Llull.

Córrer, llegir, viatjar

Casat i amb una filla, a Salvador Illa li agrada sortir a córrer, el seu esport preferit. És un lector voraç d’assaig i un viatger entusiasta.

Entrevistes a Salvador Illa

Articles i entrevistes

Vídeos

Ara pots veure tots els vídeos de Salvador Illa (directes, rodes de premsa i compareixences, entre d’altres) en aquesta llista de reproducció

Intervencions

  • Acte de campanya a Sant Boi de Llobregat (02/05/2024)
    Acte de campanya a Sant Boi de Llobregat (02/05/2024)

  • Acte a Mataró (29/04/2024)
    Acte a Mataró (29/04/2024)

  • Acte a Santa Coloma de Gramenet (28/04/2024)
    Acte a Santa Coloma de Gramenet (28/04/2024)

Xarxes socials

X
Instagram
Facebook
Linkedin
Telegram

Fotos

Recull de fotos de Salvador Illa

Visualitza totes les fotografies i imatges de Salvador Illa en aquest recull al Flickr.