#Fem-ho

"Aixequem-nos perquè torni Catalunya"

“Soc aquí per a treballar pel retrobament dels catalans i les catalanes. Soc aquí per a recuperar la força i la unitat de Catalunya. Estimem Catalunya. I per això tornarem a governar Catalunya.”

Fem-ho Fem-ho Fem-ho Fem-ho Fem-ho Fem-ho Fem-ho Fem-ho

#Fem-ho

Salvador Illa

Nascut a la Roca del Vallès l’any 1966, Salvador Illa Roca lidera la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya 2021. Com a ministre de Sanitat del Govern d’Espanya (gener de 2020-gener de 2021) ha gestionat des de la primera línia la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19: va assumir la gestió del primer estat d’alarma; ha tancat la compra de vacunes; ha preparat el pla de vacunació; ha treballat estretament amb les comunitats autònomes en la gestió de la segona onada i ha continuat apostant per la cogovernança per fer front a la tercera.

Des del compromís de “treballar pel retrobament dels catalans i les catalanes” i de “recuperar la força i la unitat de Catalunya”, expressa el convenciment que “necessitem despertar l’esperança a la consciència col·lectiva de les catalanes i dels catalans”, i defensa que “la solució ha de partir d’una posició assenyada i solvent: el PSC”.

“Això –afegeix Illa– és el que ofereixo a Catalunya com a candidat a President, així que: aixequem-nos per recuperar Catalunya, aixequem-nos perquè torni Catalunya!”

El nou repte

Salvador Illa suma, doncs, un nou repte polític a la seva trajectòria de gestor públic, que va començar el 1995 a la Roca del Vallès, el seu poble, d’on va ser alcalde deu anys, fins al 2005. Des d’aleshores i fins el 2009, va assumir la Direcció General de Gestió d’Infraestructures del Departament de Justícia de la Generalitat, i, després d’un pas breu pel sector privat, va convertir-se en director de Gestió Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona (2010-2011); va exercir de coordinador del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Barcelona (2011-2016) i va ser cap de gabinet Jaume Collboni (2014-2016). Amb la incorporació del PSC al Govern municipal de la capital, l’any 2016 va ser nomenat gerent d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament.

Al PSC, Salvador Illa és secretari d’Organització des del novembre del 2016. El seu compromís amb el partit, però, ve de lluny: va començar el 1995, quan es va afiliar a l’agrupació de la Roca; des del 1999 va anar assumint diverses responsabilitats orgàniques a la Federació del Vallès Oriental, de la que va ser secretari d’Organització i primer secretari.

De la Filosofia a l’escola de gestió

El 1989, Illa es va llicenciar en Filosofia per la Universitat de Barcelona. El 1993, va obtenir l’MBA a l’escola de gestió i negocis IESE de la Universitat de Navarra. És professor associat de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquera de la Universitat Ramon Llull.

Córrer, llegir, viatjar

Casat i amb una filla, Salvador Illa li agrada sortir a córrer, el seu esport preferit. És un lector voraç d’assaig i un viatger entusiasta.

#Fem-ho

Sí, tornem

#Fem-ho

Salvador Illa a les xarxes

Segueix-nos
a les xarxes

L’actualitat del programa al minut

#Fem-ho

Programa

Intervencions

Desayuno informativo de Europa Press (3/02/2021)

Veure PDF
Societat Civil, sectors econòmic, socials i culturals (28/01/2021)

Veure PDF
Comité Federal (23/01/2021)

Veure PDF
Recuperar Catalunya (3/01/2021)

Veure PDF

"El matí de Catalunya Ràdio" entrevista a Salvador Illa

Mèdia

“Una mayoría quiere pasar página y el PSC es el único cambio posible”

La Vanguardia

Illa: “Un referéndum es algo descabellado y no tiene apoyo en la sociedad catalana”

El País

Entrevista a ‘Hoy por hoy’

Cadena SER

«La repetició de les eleccions hauria de ser l’últim recurs»

Naciodigital.cat

Salvador Illa: «Soy el candidato de los trabajadores, no de la élite»

Diari de Tarragona

 “No me propongo gobernar con ERC porque no comparto su proyecto”

elDiario.es

Salvador Illa intervé davant de la societat civil, sectors econòmics, culturals i socials de Catalunya, a Barcelona

PSCtv

Salvador Illa al Comitè Federal del PSOE, a Barcelona | PSC

PSCtv

Entrevista Salvador Illa

El País

Salvador Illa al Telenotícies de TV3

PSCtv

Salvador Illa a El matí de Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio