Actualitat

El Govern Alternatiu posa en marxa una taula permanent i setmanal per fer anàlisi i seguiment de la sequera

1 desembre 2023

En roda de premsa al Parlament després de la reunió ordinària quinzenal del Govern Alternatiu, Alícia Romero ha explicat que el Govern Alternatiu de Catalunya (GAC) ha decidit crear una taula permanent i setmanal per fer anàlisi i seguiment sobre la sequera amb motiu de la greu situació actual. Aquesta taula estarà presidida per la diputada al Parlament i secretària de Transició Ecològica del Partit dels Socialistes de Catalunya, Sílvia Paneque, i la conformaran diputats i diputades així com experts en la matèria.

“Aquesta taula és la que ara mateix més preocupa als catalans perquè ens trobem davant la sequera més greu de la nostra història i el Govern no pot estar mirant al cel” ha dit Romero i ha recordat que en la negociació dels pressupostos 2023 ja es va treballar una proposta de Pacte per l’Aigua amb 600 milions d’euros, però “hem vist que això no ha anat avançant. Els catalans i catalanes ja han fet un esforç. La responsabilitat és del Govern.”

“Estem decebuts perquè el Govern no ha estat a l´alçada i porta 10 anys sense planificar les infraestructures del cicle de l’aigua” ha lamentat Romero i ha recordat que el Govern Alternatiu ja porta temps treballant aquest tema i que ha s’han dut a terme dues jornades específiques i la realització de tres informes sobre aquesta problemàtica.