Manifest

Constituït a Barcelona, el 6 de juny de 2021, el Govern Alternatiu de Catalunya és una iniciativa que, a imatge dels ‘shadow cabinets’ característics de la política britànica i inspirada en el Govern Alternatiu impulsat pel president Pasqual Maragall l’any 2000, neix com a instrument per fer una oposició rigorosa i constructiva, de país, i impulsar una alternativa real a la coalició independentista vigent.

El Govern Alternatiu que lidera Salvador Illa contribueix, des de l’oposició, a fer avançar el país:

  • A partir del seguiment crític i la fiscalització d’un Govern de la Generalitat nascut d’una fórmula fracassada i amb les prioritats equivocades.
  • Impulsant canvis, solucions i configurant una alternativa al Govern de la Generalitat amb propostes d’actuacions i polítiques públiques.
  • Oferint mà estesa i col·laboració a l’Executiu en les qüestions d’interès general i disponibilitat màxima per arribar a grans acords i pactes de país.

El Govern Alternatiu neix amb el convenciment que Catalunya, després de 10 anys de decadència, no pot perdre més temps, i amb la certesa que les darreres eleccions autonòmiques van marcar un punt d’inflexió, l’obertura d’una nova etapa política a Catalunya.

President

Consellers i conselleres

Consell tècnic

Acords del Govern Alternatiu