Qui sóc

Vaig néixer a Barcelona l’any 1969. Sóc advocat i empleat públic de l’administració local, i visc a Barcelona. Sóc del Baix Guinardó, però també he viscut a la Teixonera, al Gòtic, al Poble Nou i a la dreta de l’Eixample.

Els orígens familiars

La meva història familiar és, com la de molts altres catalans i catalanes, de procedències diverses. Els meus avis i tiets per part de mare, procedents de la primera immigració andalusa d’inicis del XX i militants llibertaris als anys 30; van patir, com tants altres, la repressió i l’exili cap a l’Argentina, Xile i als Estats Units.

“L’aire de la ciutat ens fa lliures”

Em confesso “urbanita”. Sento passió per la meva ciutat, Barcelona; però també per les ciutats en general, com ara Nova York, Madrid, Berlín, Ciutat del Cap, París, Londres o Buenos Aires. Totes elles m’inspiren per motius diferents. Per a mi la ciutat és la plasmació física de la idea de llibertat i de rebel·lió. Un lloc on els drets dels ciutadans poden fer-se realitat.

Educació 100% pública

Em sento orgullós de dir que he pogut estudiar gràcies a un sistema públic d’educació, del qual en sóc un ferm defensor. De fet, els meus primers anys d’educació van ser tot un acte de compromís dels meus pares amb l’escola pública catalana. Sé que sense les eines que em va donar l’escola pública jo no hauria pogut fer realitat molts dels meus projectes posteriors. Li dec una part del que sóc, i crec que defensar l’escola pública és defensar una societat d’oportunitats, oberta i igualitària.

Vida universitària i activisme estudiantil

La lluita per un sistema educatiu públic ha estat una constant durant els meus primers anys de compromís social. Durant el batxillerat vaig participar en el moviment assembleari i, en entrar a la facultat de Dret de la UB, em vaig sumar a l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya, de la qual en vaig acabar sent el secretari general (1992-95). Un període curt, però molt intens, en el qual vaig participar dels canvis més importants de la Universitat de Barcelona, com a membre del seu Claustre i de la mà de rectors que han fet història, com el Dr. Bricall.

Compromís social i sindical

Com a professional del Dret vaig impulsar el Gabinet Tècnic de la Unió General de Treballadors de Catalunya, que assessorava a la direcció del sindicat. Més tard, com a membre de la seva direcció nacional, assumint tasques en comunicació, política lingüística i relacions internacionals. Aquesta també va ser una època d’obertura dels meus interessos cap a l’àmbit internacional, ja que vaig participar en projectes de formació i desenvolupament socioeconòmic, com a vicepresident de la Fundació Josep Composada, a Llatinoamèrica, el Magrib i el Sud Est Asiàtic.

Trajectòria política

Per a mi la “política” és tota acció i compromís amb la transformació social, no estrictament vinculada a un partit. Jo, encara avui, puc dir que la major part de la meva trajectòria política l’he desenvolupada fora del PSC, on vaig ingressar l’any 1994. Prèviament ho havia fet a la JSC. La meva primera responsabilitat pública fou en l’àmbit local, com a conseller del Districte d’Horta-Guinardó, i anys més tard (2005 – 2010) vaig assumir la Coordinació del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de Catalunya. L’any 2010 vaig entrar com a diputat al Parlament de Catalunya per Barcelona. El 2014 vaig renunciar al meu escó per dedicar-me en exclusiva a la ciutat de Barcelona i actualment sóc el Primer Tinent d’Alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda.

La meva visió de Barcelona

Vull una Barcelona: una sola ciutat de la que tothom se’n senti part i ningú se’n senti exclòs, on tothom hi trobi el seu lloc per a poder realitzar el seu somni en llibertat.

Barcelona serà el que els seus ciutadans vulguin que sigui

Des de la recuperació democràtica Barcelona s’ha caracteritzat per ser una ciutat d’oportunitats i progrés.

32 anys d’ajuntaments d’esquerres han ajudat a fer una ciutat amb un fort dinamisme social i econòmic, una gran vitalitat cultural i un fort teixit associatiu i ciutadà. En els últims anys han crescut les desigualtats, s’ha destruït l’ocupació, s’ha esfilagarsat el teixit social i la ciutat en el seu conjunt ha cedit en presència i lideratge.

Barcelona havia perdut la seva identitat, navegava sense rumb ni projecte. M’indigna veure com la ciutat que es va construir amb tant d’esforç col·lectiu viu avui la segregació social, l’augment de l’atur i la destrucció de la imatge internacional de Barcelona com a ciutat admirada arreu.

És per tot això que lidero un projecte de recuperació de Barcelona. Perquè no em conformo. Perquè vull recuperar la Barcelona il·lusionada i ambiciosa, que no es resigna a veure com les desigualtats van esquinçant la ciutat en dos, la que funciona i la que no. Perquè crec que es pot fer.

Barcelona necessita un nou projecte de transformació que torni a fer d’aquesta ciutat un exemple d’igualtat, justícia i solidaritat. I els i les socialistes el tenim.

Em poso al servei de la recuperació de Barcelona amb una proposta que té dos eixos principals:

  • Crear ocupació estable i de qualitat en el marc d’un creixement inclusiu, que no deixi ningú al marge.
  • Combatre les desigualtats per garantir que tothom pugui realitzar el seu projecte vital.

Em comprometo a treballar per aquesta Barcelona retornant al govern municipal la seva funció d’impuls i arbitratge. Barcelona serà el que els seus ciutadans vulguin que sigui. Així ha estat en els últims trenta anys i així ha de tornar a ser. L’ajuntament ha d’exercir el seu lideratge democràtic, en un diàleg constant i obert amb tothom, des dels barris, preservant l’interès general per damunt dels interessos particulars.

Vull una Barcelona: una sola ciutat de la que tothom se’n senti part i ningú se’n senti exclòs, on tothom hi trobi el seu lloc per a poder realitzar el seu somni en llibertat.

Actualitat