Actualitat

Collboni anuncia un pla d’inversions destinat als equipaments esportius per tal de fer front a la sequera

4 març 2024

Jaume Collboni durant el Consell de Federació Extraordinari
L'anunci ha tingut lloc durant el Consell de Federació Extraordinari del PSC Barcelona, on s'ha posat en valor el pressupost presentat pel govern municipal: el més ambiciós, social i amb la major inversió de la història

El president de la Federació del PSC Barcelona i alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, ha anunciat un pla d’inversions amb el qual es vol optimitzar l’ús de l’aigua per fer front a la situació de sequera. Els destinataris del pla són els equipaments esportius de la ciutat de Barcelona, per tal que aquests puguin garantir la pràctica esportiva, tant federada com de base. L’anunci es produeix en un moment en què les mesures aplicades davant la situació d’emergència 1 que afecta la ciutat podrien arribar a posar en perill la supervivència d’un sector clau per a la millora de la salut de les persones, així com també ho és en matèria d’ocupació, degut al seu caràcter generador.

Fins a 4M€ en noves mesures que beneficiaran prop de 900 entitats

El fons especial preveu destinar fins a 4 milions d’euros a l’aplicació de noves mesures que redueixin la utilització dels recursos hídrics en les instal·lacions esportives. Aquestes engloben la reducció de la pressió de l’aigua a les dutxes, la instal·lació de sensors, l’automatització de determinats processos de neteja i la millora del sistema de reg amb aigua no potable, entre d’altres. Es calcula que aquest paquet de mesures beneficiï prop de 900 entitats tant públiques com privades.

En la seva intervenció davant la militància, Collboni ha apuntat al sector esportiu com un dels “principals damnificats” de la sequera que està afectant el conjunt de la ciutadania i també els seveis públics, i ha destacat la necessitat de “governar estant al costat dels sectors, no culpabilitzant-los, perquè la primera causa de per què estem ara així és la manca d’inversió dels darrers anys”. També ha afegit que “Barcelona una de les ciutats del món amb més pràctica esportiva, on hem fet de l’esport de base, del suport als clubs i les federacions de barri una autèntica política de cohesió social” i ha posat com a exemple el 73% de nens i nenes de la ciutat que practiquen esport escolar o el 66% de la població adulta que afirma que practica esport.

14,4M€ destinats a la xarxa d’aigua freàtica

La mesura reforça, a més, l’estratègia amb què Collboni està treballant per tal que la ciutat pugui fer front a la sequera en les millors condicions, ara i en el futur, amb inversions clau. Un exemple d’aquestes són els 14,4M€ que es destinaran a ampliar i millorar la xarxa d’aigua freàtica a la ciutat i que s’han tramitat per emergència per accelerar-ne l’execució.

Collboni també ha volgut fer balanç dels primers mesos al capdavant de l’alcaldia de Barcelona. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat algunes de les mesures adoptades en els 253 primers dies de govern, com ara l’activació de fins a 1.700 habitatges assequibles amb la Generalitat; la posada en marxa del Pla Endreça; la priorització de la seguretat, dotant de més recursos la Guàrdia Urbana; l’impuls del Pla Clima Escola o dels onze nous CAPs que tindrà la ciutat. També ha assenyalat acords com el Pacte de la Ronda de Dalt o l’acceleració de les obres de transformació de la Rambla o Via Laietana.

Un pressupost històric: el més ambiciós, social i amb la major inversió de la història

El Consell de Federació Extraordinari, màxim òrgan de govern del partit entre congressos, ha posat també en valor el nou pressupost municipal, que tot just ha arrencat la seva tramitació a l’Ajuntament. Es tracta d’un pressupost històric que arriba als 3.807M€ i que, per primera vegada, situa la partida social com la primera dels comptes amb 438M€, destinats a donar suport a les famílies vulnerables o millorar l’atenció a la dependència. Un pressupost que també amplia el capítol d’inversions fins als gairebé 1.000M€, tractant-se de la xifra més elevada de tot Espanya.

El comptes, a més, tornen a situar l’atenció als barris al centre de les prioritats del govern municipal. D’aquesta manera, incorporen 479,5M€ per a polítiques de proximitat, equipaments i Pla de Barris.