Actualitat

José Zaragoza: «Els deu anys d’independentisme han portat Catalunya a un fracàs”

21 gener 2020

José Zaragoza: «Els deu anys d’independentisme han portat Catalunya a un fracàs”
El diputat socialista al Congrés ha visitat aquest dilluns la seu del PSC Terrassa, on ha protagonitzat un debat sobre la legislatura que acaba de començar i els reptes que encara el nou govern progressista de Pedro Sánchez.

La seu del PSC Terrassa s’ha omplert aquest dilluns per escoltar a José Zaragoza, diputat socialista al Congrés, que ha protagonitzat un debat sobre la nova legislatura en el que també ha participat el primer secretari de l’agrupació local, Alfredo Vega.

En la seva intervenció, Zaragoza ha explicat quina és la base de l’acord de govern: «hem arribat a una entesa per fer el primer govern de coalició progressista i haurem de tirar endavant moltes propostes. El govern té una majoria d’esquerres al Congrés dels diputats però una minoria parlamentaria dels que governen i això significa que iniciem una etapa d’entesa, pacte i acord».

Referint-se a les forces de la dreta, el diputat socialista ha assegurat que avui «Vox és el partit que marca el discurs de la dreta. El PP i Ciutadans assumeixen les seves tesis» i ha afegit: «La dreta sempre ha estat agressiva quan ha estat a l’oposició, quan no té el poder per fer la seva voluntat, es crispa i es radicalitza. Ara la ultradreta els marca un camí ideològic de recuperació de coses que fins ara no s’havien atrevit a plantejar, de regressions democràtiques». Davant d’aquest context, José Zaragoza afirma que l’esquerra ha de plantejar debats alternatius: «Tenim lleis parades, com la de l’eutanàsia; tenim moltes reformes, com la laboral; tenim molts projectes que van directes a millorar a vida de la gent i no podem esperar més».

Pel que fa a la relació amb Esquerra Republicana, el diputat del PSC al Congrés ha explicat que tot i tenir un projecte polític totalment diferent al d’ells, «hem apostat per una taula de diàleg entre els dos governs, l’espanyol i el català, en la que s’ha acordat que es pot parlar de tot. Estem disposats a escoltar, però seure a dialogar no vol dir acceptar el que diu l’altre. Intentarem arribar a acords, però no permetrem que una part s’imposi sobre l’altra».

José Zaragoza també ha parlat de la possibilitat d’unes próximes eleccions catalanes: «El PSC fa molt de temps que diu que Torra no és un president per governar i que a Catalunya no tenim govern. No s’ha aprovat ni una sola llei a iniciativa de l’executiu, des de fa dos anys» i ha afegit: «el govern no té cap preocupació pels problemes de la gent, sempre defuig les seves responsabilitats. Tot i tenir les competències i els recursos, aquest govern no fa res per resoldre els problemes del catalans i les catalanes». Zaragoza assegura que els deu anys d’independentisme «han portat Catalunya a un fracàs. El camí de la via unilateral no ens ha dut res més que coses negatives».

En aquest sentit, José Zaragoza ha manifestat que, quan es convoquin les eleccions, «esperem que Torra, que la dreta catalana, perdi».