Actualitat

Illa sobre la sequera: “Vénen temps difícils i cal responsabilitat i col·laboració institucional”

3 març 2023

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha reclamat “col·laboració” entre institucions per assolir reptes i superar obstacles que se’ns plantegen com a societat. “La col·laboració entre institucions és el signe dels temps”, ha afegit Illa, que ha reclamat que els diversos nivells de governança -institucions europees, espanyoles, catalanes i locals- treballin plegats per generar prosperitat i protegir la ciutadania.

Ho ha dit aquest divendres, 3 de març, a Castell-Platja d’Aro, on ha participat en el diàleg de presentació del candidat socialista a la reelecció, Maurici Jiménez. “La política municipal és la millor escola, on millor es desenvolupa la vocació de servei públic”, ha asseverat el primer secretari per, a continuació, posar en valor “la feina feta” per l’alcalde Jiménez al llarg d’aquest mandat.

En aquest context, ha posat com a exemple de repte que requereix “col·laboració institucional”, la greu sequera que pateix Catalunya. “Vénen temps difícils” en aquest àmbit, ha advertit Illa, que ha compromès “el suport del PSC al Govern de la Generalitat per superar aquesta situació tan complicada”. Això no obstant, ha reclamat “responsabilitat” a l’Executiu català i l’ha emplaçat a “defugir la cultura de la queixa i la temptació d’assenyalar els ajuntaments i a organismes de l’Estat”.

“Candidatura competitiva” a Calonge i Sant Antoni

Prèviament Salvador Illa ha visitat Calonge i Sant Antoni, on ha intervingut en l’acte de presentació de l’alcaldable socialista, Arturo Prades, de qui ha destacat la feina feta des de l’equip de govern municipal. A Calonge, ha celebrat el primer secretari, “tenim una candidatura competitiva”.