Actualitat

Reforç dels serveis municipals per les Festes de la Mercè 2022

23 setembre 2022

  • Durant els dies de la Festa es desplegaran gairebé 700 operaris per reforçar les tasques de neteja
  • El dispositiu conjunt de Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra garantirà la seguretat, la convivència i el civisme
  • S’establiran itineraris segurs en espais de la Festa que se sumaran als que la Guàrdia Urbana realitza de forma permanent amb l’objectiu de prevenir i detectar violències sexuals
  • El metro donarà servei des de divendres 23 de setembre fins a la finalització del servei de dilluns 26 i funcionarà, per tant, de forma ininterrompuda 91 hores

A partir del 23 i fins el 26 de setembre tindran lloc les Festes de la Mercè 2022 que ompliran la ciutat de música, arts de carrer i actes de cultura popular i tradicional. Aquest any, després de dues edicions marcades per la incertesa i les restriccions, les festes de la Mercè es tornaran a desplegar per Barcelona amb tota la seva esplendor, omplint els carrers i les places de la cultura més arrelada a la ciutat i desenes de propostes locals i internacionals per tots els públics. 12 escenaris de Música i 7 espais dedicats a les arts de carrer, a més de les desenes de places i carrers que ocuparà la cultura popular, convidaran els barcelonins i barcelonines a gaudir de la festa major de forma oberta i gratuït

  • Prevenció, convivència i seguretat

La Guàrdia Urbana de Barcelona i el Cos dels Mossos d’Esquadra han preparat un dispositiu conjunt amb l’objectiu d’assegurar els nivells òptims de convivència, mobilitat i seguretat, per tal que els espais públics siguin llocs de llibertat i de tolerància, tenint com a base la convivència, la tranquil·litat i el civisme per tal que totes les persones que gaudeixin de la festa ho facin de manera lliure i respectuosa.

Diversos carrers de la ciutat, especialment a la zona centre, veuran afectada la seva mobilitat habitual durant els dies de celebració. Per aquest motiu s’establirà un important dispositiu d’ordenació i regulació del trànsit per assegurar la seguretat i la fluïdesa de la mobilitat de vehicles i vianants. Els agents efectuaran els corresponents desviaments de trànsit en els casos en els quals sigui necessari.

També s’establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues en aquells punts que puguin ser més sensibles per a la seguretat del trànsit i on hi hagi una concentració important de vehicles.

Amb motiu dels diferents actes de la Mercè, hi haurà prohibicions excepcionals d’estacionament als diversos punts de la ciutat que comptin amb activitats programades.

Els cossos policials evitaran i corregiran conductes que comportin una alteració de la convivència, la degradació de l’espai públic i que puguin provocar molèsties derivades del soroll a la via pública com pot ser el consum no autoritzat d’alcohol als espais públics.

La Guàrdia Urbana augmentarà el control d’establiments de venda de begudes alcohòliques i es treballarà per evitar la venda  ambulant no autoritzada, especialment d’aliments i begudes.

Aquestes Festes de la Mercè el Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) i la Guàrdia Urbana de Barcelona activaran el servei de drons com element de suport i informació al servei operatiu per augmentar la seguretat dels intervinents i millorant el servei prestat a la ciutadania.

Aquesta tecnologia possibilita disposar d’imatges zenitals que es poden utilitzar tant en situacions d’emergències, com són els incendis forestals, com per a la realització de tasques de prevenció ja que aporten un plus de seguretat als intervinents i faciliten molt la presa de decisions.

El visionat d’aquestes imatges es farà sempre en temps real i en cap cas aquestes quedaran enregistrades. El temps màxim de desplegament del dron (en vol), des de l’arribada al servei serà de 15 minuts i el temps mínim de treball per servei serà de 3 hores.  L’aparell disposarà de visió nocturna, visió tèrmica i altaveu,

Els pilots volaran sota el comandament del cap de la intervenció. En cap cas podran fer vols sense la supervisió d’una persona del cos del SPCPEIS o Guàrdia Urbana.

Més informació/font

Imatge: Carlota Serarols / Imatges Barcelona