El PSC torna a reclamar a Aragonès que obri una taula de diàleg Catalunya endins

La portaveu del Grup Parlamentari Socialites-Units per Avançar, Alícia Romero, considera que la reunió prevista per a aquest dimarts, 29 de juny, a la Moncloa, entre els presidents del Govern i de la Generalitat, Pedro Sánchez i Pere Aragonès, és un “avanç” en si mateixa.

“El simple fet que ens asseguem i puguem parlar amb una certa sinceritat i cordialitat ja em sembla un avanç”, ha dit en la roda de premsa que d0aquest dilluns després de la reunió de la Comissió Permanent.

Per a Romero, el més important de la reunió entre els dos presidents és que puguin posar sobre la taula les qüestions que els preocupen en un clima “cordial”. “És cosa bona que finalment es puguin trobar després de tants mesos”, ha subratllat.

La dirigent socialista ha celebrat l’etapa de “distensió” que en la seva opinió s’ha obert a Catalunya i que es va plasmar, ha dit, durant el sopar previ a la inauguració del congrés mundial de mòbils, el MWC, quan Sánchez, Aragonès i el rei van compartir taula. Romero ha batejat la fotografia d’aquesta taula com “la imatge de la distensió”.

Malgrat aplaudir la instantània, la portaveu socialista ha precisat que aquesta no ha de “fer oblidar” que encara queda tros per recórrer per canalitzar el conflicte català. En aquest sentit, ha reclamat de nou a Aragonès que activi una taula de partits catalans per fomentar el diàleg intern dins de Catalunya.
Sense aquesta altra taula, ha recalcat, el diàleg naixerà “coix”.

Comparteix: