Collboni demana al Govern que tingui en compte la importància del món local en la gestió dels nous Fons Europeus “Next Generation EU”

Els Fons de Recuperació i Resiliència de la UE “Next Generation EU” són l’instrument que ha de facilitar als municipis la sortida de la greu crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia de la Covid-19. Per això des de les entitats locals es va demanar en una reunió mantinguda aquest dimecres passat amb el Govern de la Generalitat que es tingui present la importància del món local i el factor de territorialitat a l’hora de fer-ne la distribució.

Així ho va expressar el Secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, per a qui “a l’espera que el Govern concreti com serà la participació dels municipis en la gestió dels fons, cal assegurar que la seva distribució serà equitativa arreu del territori”.

En la trobada es va abordar la participació d’ajuntaments, diputacions provincials i entitats municipalistes en el procés que ara s’engega i que serà clau per a la recuperació econòmica. Es va defensar la necessitat de crear oficines tècniques, tal com s’ha fet per a la gestió de l’emergència de la Covid, per vetllar per la correcta articulació dels projectes que finalment siguin beneficiaris de fons per a la seva implementació.

En aquest sentit, des del món local es va donar també suport a la creació dels dos consorcis sobre els quals la Generalitat vol fer pivotar la gestió dels projectes, agrupats en dos grans àmbits: Transformació digital i Sostenibilitat i territori. De fet, Collboni confia que “aquests nous consorcis serveixin també per accelerar projectes ja en marxa que estan en la línia dels dos àmbits identificats”.

Es calcula que aquest 2021 Catalunya rebrà uns 3.000 milions d’euros de Fons “Next Generation EU”, més un 17% dels 1.400 milions d’euros destinats directament a administracions locals per a Espanya.

 

 

Comparteix: