Raúl Moreno Montaña

Raúl Moreno Montaña

Raúl Moreno Montaña

  • Diputat Parlament de Catalunya Ampliar
  • Secretari de l’Àrea de Política Institucional i Economia social Federació Barcelonès Nord
  • Secretaria d’Àrea d’Innovació Política i Comunicació Santa Coloma de Gramenet
  • Delegat Sectorial Política Social
  • Secretari Polítiques Socials Partit dels Socialistes de Catalunya
  • Portaveu a la Comissió de Drets Socials Parlament de Catalunya
Ampliar
  • Representa a Barcelonès Nord

20 de desembre de 1978

Formació i activitat professional

Grau en Educació Social per la Universitat Oberta de Catalunya. Estudis de Geografia (UB) i Diploma d’Especialització Universitària en Coordinació i Gestió de Programes i Serveis per a la Joventut i també en Promoció de la Participació Ciutadana en les Administracions Públiques (Universitat de València).

Des de l’any 1999, va realitzar les tasques de dinamitzador sociocultural i d’educador social a diverses entitats del sector social i, posteriorment a l’empresa privada dins el mateix sector fins a la seva incorporació a la política. 

Va formar part del sindicat estudiantil AJEC, i va presidir dues associacions sense ànim de lucre, JoveColoma i SC media.

 

Trajectòria política i institucional

Militant de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) des del 1996, n'ha estat primer secretari (2006-2009). Va formar part de l'Executiva Nacional del PSC durant els mandats de Pasqual Maragall i José Montilla.

Militant del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des del 1998, a l'agrupació de Santa Coloma de Gramenet. Vice-primer secretari de la federació del Barcelonès Nord (2008-2010). Forma part de l'executiva local del PSC a Santa Coloma. És conseller nacional i delegat de la sectorial de política social. És coordinador de l'àrea institucional de la federació del PSC del Barcelonès nord. Des del 14è Congrés del PSC assumeix la Secretaria Nacional de Polítiques Socials.

Trajectòria institucional:

Regidor de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, com a adjunt a la ponència de cultura, infància i joventut (2003-2007), tinent d'alcalde de via pública (2007-2009), tinent d'alcalde de via pública i urbanisme (2009-2011) i tinent d'alcalde ponent de benestar social i famílies (2011-2015).

Ha estat Diputat al Parlament de Catalunya durant l'XI legislatura (2015-2017), on va ser diputat portaveu de la Comissió de Benestar Social i Famílies, i de la Comissió d’Infància. Entre d’altres, va ser ponent de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

Ha estat ponent relator de la Llei de Prevenció de la Pèrdua i el Malbaratament Alimentari.

Actualment és diputat al Parlament de Catalunya i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar. President de la Comissió d'Estudi sobre el Desplegament d'un Sistema Educatiu Inclusiu, secretari de la Mesa de la Comissió d'Igualtat i Feminismes. Portaveu a la Comissió de Drets Socials i membre de la Comissió d'Empresa i Treball.

Camps obligatoris

Termes i condicions

  • Barcelonès Nord