Olivié Bayón Céspedes

Olivié Bayón Céspedes

Olivié Bayón Céspedes

  • Secretari de Formació Partit dels Socialistes de Catalunya

Pare de Martina i marit de Virtu.

Sóc llicenciat en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Direcció en Comunicació Corporativa per la Universitat de Barcelona - OBS Business School.

Professionalment sóc funcionari tècnic superior de l’administració local de la Diputació de Barcelona, on he treballat en diferents àmbits d’aquesta institució des de 1998 com: Presidència, Vicepresidència, Benestar Social, Immigració i Cultura.

Vaig començar la meva implicació política en diversos moviments estudiantils i juvenils a mitjans dels 80. Aquest activisme em va portar a participar en la fundació de la Federació d’Estudiants de Cerdanyola, formar part del Secretariat Nacional de l’AJEC (Associació de Joves Estudiants de Catalunya) representant aquesta organització al Consell Escolar de Catalunya, el claustre de la UAB i, a l’àmbit estatal, a la Unión de Estudiantes (UDE).    

Més endavant, vaig participar en les Joventuts Socialistes de Catalunya com a membre de la Comissió Executiva Nacional i al Comitè Federal de la JSE. Amb vint anys vaig ser escollit com a regidor de la ciutat de Cerdanyola del Vallès, tasca que compaginava amb els estudis i la feina de cambrer en un negoci familiar i, més tard, en diversos restaurants i hotels, una empresa de transport i d’embalatge industrial.

L’any 2006 vaig ser nomenat Secretari General de Joventut de la Generalitat de Catalunya en el Govern de Pasqual Maragall.  

Durant el mandat del President José Montilla vaig ser assessor de Polítiques Socials de la Presidència de la Generalitat, en la primera etapa del seu mandat, i des de l’any 2009 cap de l’Àrea de Polítiques Institucionals de la Presidència.

Al PSC he participat com a coordinador de Política Municipal els anys 2014-16 amb el secretari de Política Municipal, Antoni Fogué, i des de 2017 col·laboro en l’equip del primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

En l’àmbit docent, sóc cofundador i sotsdirector del Màster en Lideratge i Comunicació per a la Gestió Política de la UAB (ara Postgrau en Comunicació i lideratge polític). També participo habitualment en diversos cursos, màsters i postgraus com a docent.

M’agrada aprendre, gaudir dels amics, la gastronomia en companyia, viatjar i l’esport.