Què fem a l’Ajuntament?

Acord d’esquerres per al govern de Barcelona

Les eleccions del 26 de Maig van donar un missatge a favor d’un govern progressista i plural. Un govern pro-Barcelona, que tingui el benestar dels barcelonins i de les barcelonines com la seva primera i última prioritat.

Des de l’any 2007, Barcelona no ha tingut un govern ampli de 18 regidors i regidores, que pugui desplegar al complet la seva capacitat de treball per atendre àmpliament la presència als 10 Districtes i 73 barris de la ciutat, així com ocupar-se eficientment de les diferents àrees sectorials de govern.

Ara, s’obre una nova oportunitat per a construir un govern ampli, de base progressista, amb polítiques d’esquerres per fer front a les desigualtats, i també per assentar les bases d’un nou projecte de futur per la ciutat. Durant els mandats amb governs progressistes a la ciutat les prioritats han estat les polítiques públiques centrades en la lluita contra les desigualtats, l’habitatge, la sostenibilitat, la reducció de la contaminació, l’impuls d’un model econòmic dinàmic i redistributiu, el feminisme i la defensa dels drets humans, i l’enfortiment de la participació ciutadana entre d’altres.

Ara caldrà consolidar aquestes polítiques, revisar o reimpulsar-ne d’altres i, alhora, afrontar grans reptes que té Barcelona com a ciutat global. Barcelona s’ha guanyat ser referent internacional en polítiques públiques, capacitat creativa, mobilitzadora i emprenedora. Una posició de lideratge que cal mantenir, sobretot en un context de creixement de l’extrema-dreta a l’Estat i a nivell internacional.

Barcelona ha d’exercir com a motor i capital de Catalunya, així com de l’Àrea Metropolitana, jugant un paper central en el progrés del país, tant des d’una perspectiva social com econòmica. Iniciem un nou mandat municipal, que s’ha de caracteritzar pel progrés econòmic i social de la ciutat, l’aprofundiment democràtic i l’impuls de polítiques valentes enfront les amenaces i els reptes que tenim per davant.

Iniciem una nova etapa amb un govern estable, de 18 regidors i regidores, implicades en aquesta idea de fer una Barcelona millor, més justa, més activa, més oberta, que assumeix la seva responsabilitat en la resposta a l’emergència climàtica i als reptes socials. Un govern per a què Barcelona tingui una agenda del canvi progressista, centrada en resoldre els problemes dels ciutadans i ciutadanes i en assentar les bases d’un projecte per a la propera dècada a la ciutat.

Volem una Barcelona millor

Els socialistes ens posem al servei de Barcelona. Volem treballar per reduir les desigualtats i millorar la qualitat de vida dels barcelonins/es, assenyalant un horitzó amb futur i esperançat per les persones, pels col·lectius i per les empreses que són i se senten orgulloses de dir que són de Barcelona.

Per fer-ho, hem establert uns compromisos programàtics compartits per BComú i PSC, a desenvolupar durant el proper mandat 2019-2023:

  1. La lluita contra les desigualtats i la defensa dels drets socials, la diversitat i el feminisme.
  2. La lluita contra l’emergència climàtica i la contaminació.
  3. El progrés econòmic compartit.
  4. El dret a la ciutat, l’habitatge i la transformació urbana als barris.
  5. L’aposta per l’educació, la cultura, l’esport i la ciència.
  6. La seguretat, la prevenció i la convivència.
  7. Una administració forta, amb valors democràtics, fàcil per a la ciutadania i amb unes finances sanejades.
  8. El compromís metropolità i el lideratge internacional de Barcelona, a partir dels principis dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

Als barris i als districtes

Volem que es concentrin les grans inversions als barris que més ho necessiten per garantir-ne la qualitat de vida; reforçar les polítiques de proximitat, impulsar un pressupost participatiu i garantir una gestió solvent al servei de les veïnes i veïns.