Actualitat

“Estem molts satisfets del paper de Pedro Sánchez i Josep Borrell davant del conflicte Israel-Palestina”

20 octubre 2023

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha explicat en roda de premsa “la preocupació i també satisfacció amb el govern d´Espanya” per com està responent “de manera adequada davant d´aquest conflicte Israel-Palestina”. Ha destacat el paper del president del Govern, Pedro Sánchez, i ha recordat el seu imminent viatge a Egipte “per donar suport a  l´entrada d´aquesta ajuda humanitària perquè arribi als habitants de Gaza”.

La portaveu ha explicat que “Israel té dret a la defensa, però sempre respectant els drets humans i el dret internacional”.

Romero també ha tingut paraules d´agraïment per al representant de la Unió Europea per a la Política Exterior, Josep Borrell, “pel seu discurs de condemna  a Estrasburg i en contra els atacs terroristes”.

La portaveu també s´ha referit a procés d’investidura i ha explicat que, “en aquests moments mantenim la discreció i la prudència sobre les negociacions per a la investidura. És el millor que podem fer si volem que els acords arribin a bon port”.

Alícia Romero ha finalitzat la seva intervenció valorant la visita del president Aragonès ahir al Senat dient que “ ens sembla bé que el Govern de Catalunya participi en les institucions espanyoles. Ens agradaria que ho fes sempre”

Reunió del Govern Alternatiu

El Govern Alternatiu de Catalunya ha aprovat avui dos informes. Per una banda, s´ha presentat una Proposta per a una assistència jurídica gratuïta”.  I també un segon informe sobre “La prevenció de la pesta porcina africana”, “un tema que ens preocupa perquè és un sector molt important a Catalunya i que representa un 12% del PIB  i que cal posar tots els esforços necessaris perquè no tinguem problemes alimentaris en relació a aquesta pesta” ha explicat Romero.