Actualitat

“Si soc president de la Generalitat lideraré la tercera gran transformació de Catalunya”

6 abril 2024

Salvador Illa a Sant Joan Despí

El primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, s’ha compromès avui a liderar la tercera gran transformació a Catalunya: “Si soc escollit president recuperarem el servei públic per obrir una nova etapa a Catalunya. Hi tindrà un paper molt important la indústria perquè necessitem generar prosperitat”, ha afirmat.

En un acte a Sant Joan Despí amb més de 400 persones i en el qual hi han participat també l’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García; el primer secretari del PSC del Baix Llobregat i senador, Antoni Poveda; i la candidata número 4 al Parlament per la província de Barcelona i primera secretària i portaveu del PSC de Castelldefels, Esther Niubó, Illa ha recordat que l’any 2000 la indústria representava el 25% del PIB català i que avui en dia es troba una mica per sota del 20%: “Recuperarem el 25% per a la indústria i farem que Catalunya torni a liderar Espanya. Això sí que ho tornarem a fer”, ha assegurat el primer secretari del PSC, que ha lamentat que Catalunya no hagi recuperat les quotes d’inversió en sanitat, educació i serveis socials que van impulsar els governs de Pasqual Margall i José Montilla.

Per altra banda, Illa ha posat el Baix Llobregat com una comarca exemplar en matèria d’acollida i integració: “Catalunya s’ha enriquit integrant les persones que van venir d’arreu al Baix Llobregat. És una lliçó d’esforç i tenacitat. Una lliçó de transformació tenaç amb una estratègia a mig i llarg termini. Alguns es queixen i d’altres s’arremanguen”, ha assenyalat.

“El Baix Llobregat és també un exemple  de com compatibilitzar la indústria i l’agricultura. Cotxes i carxofes. Cotxes i espàrrecs. Alguns ho veuen incompatible i no ho és.  Això conviu al Baix Llobregat i genera prosperitat”, ha recordat.

Per altra banda, el primer secretari del PSC ha subratllat que Catalunya està preparada per obrir una nova etapa d’unió i de servei: “Unir als catalans, vinguin d’on vinguin, parlin la llegua que parlin, sentin el que sentin i pensin el que pensin. Cap país pot prosperar sense uns llaços comuns. I servir per buscar l’excel·lència en els serveis públics”, ha indicat.

Per la seva part, Esther Niubó ha recalcat que “al PSC tenim la millor persona per encapçalar aquesta nova etapa i aquest nou govern de la Generalitat: Salvador Illa. Una persona serena, moderada, decidida, respectada, dialogant i que representa els millors valors de la Catalunya d’avui.”

Finalment, Antoni Poveda ha dit que “les catalanes i els catalans necessitem un president amb capacitat per afrontar els problemes reals de les persones” i Belén García que “Catalunya necessita un nou govern que posi punt i final a aquesta etapa d’inacció.”