Actualitat

L’espai de restauració del Port Olímpic connectarà la ciutadania amb el mar

2 agost 2022

Transformació port olímpic Barcelona
  • El projecte té una inversió de 15,9 M€ i preveu convertir el Moll de Gregal en una de les àrees de restauració més singulars de la ciutat
  • Les obres començaran a principis del 2023 i finalitzaran l’estiu del 2024, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela
  • El Balcó Gastronòmic esdevindrà un gran passeig sostenible, respectuós amb l’entorn, obert al mar i la platja de la Nova Icària, amb un nou accés

Cuines de qualitat, diverses i amb caràcter barceloní en un entorn incomparable. Aquests són els atributs principals que definiran el Balcó Gastronòmic, l’espai de restauració que la ciutat de Barcelona estrenarà a final de l’estiu del 2024. El nou espai gastronòmic del Port Olímpic de Barcelona connectarà la ciutadania amb el mar.

Jaume Collboni, Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat avui el projecte en roda de premsa. Es tracta “d’una nova finestra de Barcelona al mar, a través de propostes gastronòmiques de qualitat”, ha explicat.

Les obres finalitzaran coincidint amb la Copa Amèrica de Vela

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 15,9 M€ per fer realitat la renovació completa del Moll de Gregal, àmbit on continuarà ubicada la nova zona de restauració. En total, es preveu actuar sobre una superfície de més de 24.000 m2.

Les obres s’avancen i s’iniciaran a principis de l’any vinent. L’objectiu és que estiguin enllestides l’estiu del 2024, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela a la ciutat.

Nou referent de la gastronomia de Barcelona

Principalment, onze restaurants i tres espais gourmet faran del Port Olímpic un nou referent de la gastronomia de la ciutat, i conformaran un pol de restauració singular, obert als barcelonins i barcelonines. Així, el nou espai gastronòmic del Port Olímpic de Barcelona servirà per connectar la ciutadania amb el mar.

L’objectiu és arribar a un públic local de perfil ampli i divers. D’aquesta manera, el nou model aposta per l’alimentació saludable i sostenible, des de la cuina de mercat fins a l’avantguarda culinària. Tot plegat permetrà fer del Port Olímpic un nou entorn emblemàtic, dissenyat per gaudir del litoral a través d’una mostra representativa de la millor gastronomia de la ciutat.

Un passeig gastronòmic que mira al mar

En conjunt, el Balcó Gastronòmic implica crear un espai singular, únic i coherent. El Port redibuixarà per complet la seva fisonomia per oferir una experiència innovadora. Una experiencia basada en una arquitectura moderna, integrada a l’entorn i que transmet dinamisme i seguretat.

A més, la llum i la transparència seran dos elements protagonistes en la definició dels espais interiors. Materials com el vidre facilitaran la comunicació visual amb el mar i l’activitat portuària.

A més, els locals situats al nivell superior s’ubicaran a un voladís sobre el mar, mirant a la platja de la Nova Icària, incrementant encara més la sensació d’obertura i proximitat al litoral. Així, el nou espai gastronòmic del Port Olímpic de Barcelona ajudarà a la ciutadania a connectar amb el mar.

Un espai sostenible compromès amb els barcelonins i barcelonines

La sostenibilitat és un dels eixos estratègics de tota la transformació del Port Olímpic. Tant és així que s’hi col·locaran quatre grans pèrgoles fotovoltaiques generaran energia d’origen renovable i proporcionaran espais d’ombra que afavoriran el benestar dels usuaris i usuàries. Tot plegat permetrà potenciar l’estalvi energètic de les futures instal·lacions del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic i adaptar-les a l’emergència climàtica.

Més informació/font: Servei de premsa de l’Ajuntament de Barcelona

Imatge: Ajuntament de Barcelona