Jaume Collboni Cuadrado

Contacta amb Jaume Collboni Cuadrado

Alcalde de Barcelona

President Federació PSC Barcelona

Viceprimer secretari Àrea Política Municipal Partit dels Socialistes de Catalunya

Jaume Collboni va néixer a Barcelona l’any 1969.
És llicenciat en Dret i advocat de professió. Els seus orígens al món de la política estan lligats al moviment estudiantil universitari de principis de la dècada del 90. Afiliat al Partit dels Socialistes de Catalunya des de l’any 1991, va ser portaveu del grup socialista al districte d’Horta-Guinardó de Barcelona.

En els darrers deu anys ha format part de la direcció nacional de la UGT de Catalunya. A més, va ser membre del Consejo Económico y Social, de 1999 a 2001.

Del 2005 al 2010 ha estat coordinador del Grup parlamentari socialista al Parlament de Catalunya i  secretari de Programes i Acció Sectorial.

Va ser diputat al parlament de Catalunya en la X legislatura i secretari de Comunicació i Portaveu del PSC des del 12è Congrés (2011-2014).

Ha estat primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, responsable de l’àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i vicepresident primer de la Diputació de Barcelona.

Actualment és l’alcalde de Barcelona.

“Vull una Barcelona ordenada, d’oportunitats i que recuperi l’orgull. Una Barcelona que necessita solucions als problemes reals dels ciutadans i ciutadanes, des del consens i sense dogmatismes. Una Barcelona que es reafirmi com el que ja és: la millor ciutat del món per viure-hi i per treballar. Aquest és el meu somni, i vull fer-lo realitat amb tu!”