Actualitat

“La seguretat pública és una prioritat dels governs locals del PSC”

1 octubre 2022

El primer tinent d’Alcaldia de Barcelona i viceprimer secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha afirmat avui que la ciutat de Barcelona tindrà 1.000 guàrdies urbans mes, que era un compromís del PSC. “La Generalitat, en seguretat, no compleix. Hem de ser molt clars: la seguretat pública és una prioritat dels governs locals del PSC. A qui més perjudica la inseguretat és als barris mes desafavorits i a les famílies amb menys recursos. S’han de fer missatges clars i actuacions concretes”, ha afegit.

Pel que fa a les ocupacions, Collboni ha assenyalat que “cal combatre les màfies que controlen les ocupacions”. “No són ocupacions per necessitat, son màfies que actuen en barris desafavorits. Cal actuar, perquè a Catalunya hi ha el 40 per cent de les ocupacions d’Espanya”, ha assegurat.

Collboni ho ha dit a l’Escola de Tardor del PSC, que ha tingut al Casal Socialista Joan Reventós, en un diàleg sobre ‘Seguretat i Municipis’ amb l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, presidenta de la Diputació de Barcelona i vicepresidenta del PSC, Núria Marín; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i secretaria de Polítiques de Seguretat del PSC, Núria Parlón; el regidor i candidat del PSC a Lleida, Fèlix Larrosa, i la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

Segons Núria Marín, “s’ha de dir clarament: la seguretat de Catalunya depèn de la Generalitat. Una altra cosa és que els municipis ho complementen i treballem per la seguretat i la convivència. La gent reclama seguretat als alcaldes i no al conseller perquè se’ls fa difícil, però també ens passa a nosaltres: no sabem qui mana. Tenim un problema greu de seguretat i necessitem un govern que governi”.

Per la seva banda, Núria Parlón ha indicat que “una de les problemàtiques que més ens preocupen són les ocupacions. Tenim la necessitat de crear un model de seguretat ciutadana millorant les plantilles de les policies locals i pensant com fer-ho d’una manera mes integral”.