Actualitat

“La reforma del codi penal és una demostració de la política útil que soluciona problemes i no s’instal·la en la confrontació”

12 novembre 2022

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat avui que la mesura de reformar al codi penal “té a veure amb el futur, amb el sentit comú i amb la sensatesa. És una molt bona notícia perquè respon a un compromís d’investidura del President, que sempre compleix els seus compromisos. Que n’aprenguin altres”. “La mesura té en compte el que va passar fa cinc anys. I es clar que és de sentit comú aprofitar els durs moments que vam viure per actualitzar el codi penal”, ha afegit.

En un acte públic amb el portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, al Casal Socialista Joan Reventós, Salvador Illa ha indicat que “en aquesta mesura no es despenalitzen conductes de 2017. Ni amnistia ni res d’això, ho repeteixo perquè quedi clar. Si algú ho torna a fer, l’estat de dret tornaria a actuar i els socialistes catalans tornaríem a estar al costat de l’estat de dret. Generositat, tota; ingenuïtat, cap”.

Segons Salvador Illa, “reformar el codi penal no és desjudicialitzar. Desjudicialitzar és que la política ocupi l’espai de la política, amb respecte a la justícia. L’instrument propi de la política és el diàleg. I també la credibilitat: vam acordar obrir un diàleg entre catalana i encara estem esperant que es compleixi. És una demostració de la política útil que soluciona problemes i no s’instal·la en la confrontació. Demano confiança i no tenir por”.

“Li recordo al PP que al 2017 els socialistes vam ser on havíem de ser i trobo a faltar que ells no tinguin ara la mateixa actitud. I els vull advertir: Catalunya es trepitja i s’escolta. I els demano als independentistes una mica d’humilitat. Que mirin a la Catalunya entera, que dialoguin amb tothom”, ha conclòs.