Actualitat

Illa lamenta el decret “unilateral” i “fiscalitzador” del govern contra la sequera i rebutja “imposicions”

22 març 2023

Sessió 48.2 al Parlament (09/03/2023)

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha lamentat que el govern hagi aprovat un decret amb mesures urgents per fer front a la sequera sense consensuar-lo amb els grups parlamentaris ni amb els agents implicats: “Amb nosaltres així no”.

En la sessió de control parlamentària al govern, Salvador Illa ha preguntat quina credibilitat s’ha de donar a les apel·lacions que fa Pere Aragonès a la col·laboració per lluitar contra la sequera “quan convoca una cimera de partits després d’aprovar unilateralment un decret no consensuat amb ningú i que és de fiscalització i no d’inversió”.

“Senyor Aragonès, no es tracta d’estar informats, es tracta de consensuar. En matèria de sequera no està en posició de donar lliçons, cal buscar la col·laboració de tothom, en particular dels ajuntaments”, ha destacat Salvador Illa, vinculant el sentit del vot dels i les socialistes per validar el decret als compromisos que adquireixi el govern i, en particular, la consellera Jordà.

El cap de l’Oposició ha recordat que grup socialista sempre ha estat disposat a col·laborar en tot allò que faci avançar Catalunya: “Parlar sempre, disposició a col·laborar tota, imposicions cap. Tenim clars els criteris: responsabilitat, posant el país per davant de tot, i construcció d’una alternativa, amb mà estesa”.

L’actuació del govern no ajuda

Salvador Illa ha recordat que la unilateralitat amb el decret contra la sequera s’afegeix a altres actuacions “que no es corresponen amb els pocs suports parlamentaris que té el govern”. I ha citat exemples com el decret de reestructuració dels Mossos d’Esquadra, “que són de tots i totes”. “Segueixen tirant pel dret sense parlar amb ningú. El conseller ja va ser reprovat i ara els representants sindicals li donen l’esquena”.

També ha citat el ciberatac patit per l’Hospital Clínic, que tres setmanes després segueix sense haver-se resolt, i “la profunda decepció que provoca anar prometent residències en funció de qui guanyi les eleccions”. “Aquesta actitud no s’adiu amb els suports que té el govern. Cal un cop de timó i depèn de vostè, senyor Aragonès”.