Actualitat

Illa comença amb UGT i CCOO una ronda de contactes per “escoltar Catalunya”

22 setembre 2023

Alicia Romero

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha explicat  en roda de premsa que el Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha iniciat avui una ronda de contactes amb els secretaris generals de la UGT i CCOO per “escoltar Catalunya”.

La portaveu ha detallat que el Govern Alternatiu de Catalunya té programades més de 160 reunions organitzades “perquè volem escoltar les seves necessitats i quina és la valoració que fan del compliment dels pressupostos”.

Reunió del Govern Alternatiu

El Govern Alternatiu de Catalunya ha aprovat avui dos informes. Per una banda, un informe de “Valoració del desenvolupament dels serveis socials a Catalunya” i, un altre, sobre “Dones amb discapacitat: Situació actual i propostes de millora. “Tots dos informes mostren la necessitat que té Catalunya en avançar en temes socials”, ha lamentat la portaveu.

Romero també ha explicat  que durant la reunió “hem comentat les nostres prioritats pel debat d’orientació de política general. “No tenim encara cap proposta tancada, però es poden imaginar que farem molt èmfasi en els temes de sostenibilitats, també en temes socials, educatius i sanitaris”.

Tanmateix, Alícia Romero ha informat que ell 9 d’octubre “farem la següent reunió de seguiment de l’acord pressupostari amb el govern.” “Volem que ens expliquin per què l’alentiment en el compliment, quines perspectives tenen per complir les mesures acordades en els pròxims 4 mesos.”

Finalment, ha informat que durant la reunió s´han tancat cinc jornades de treball i ha anunciat que la primera tractarà sobre la sequera i tindrà lloc el 17 d´octubre perquè “és tema que ens segueix preocupant”.