Actualitat

“Treballarem fins al final perquè Junts torni al consens lingüístic del qual mai hauria d’haver sortit”

20 maig 2022

Govern Alternatiu a Tarragona

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha destacat avui que “el català és un bé molt preuat a preservar” i, per això, els i les socialistes seguiran “treballant fins a l’últim moment perquè Junts torni al consens lingüístic del qual mai hauria d’haver sortit”.

“Necessitem que Junts deixi els partidismes i prioritzi la preservació del català sense anar en contra del castellà”, ha valorat la portaveu socialista en roda de premsa, posant en valor “el gran consens que generava” l’acord a favor de la convivència lingüística al qual van arribar el 24 de març el PSC, ERC, Junts i els comuns. “Aquell acord era el que millor responia a la sentència, però com per nosaltres el català és un bé molt preuat seguirem treballant perquè Junts es torni a incorporar i tornem a ser 4 grups, més del 80% del Parlament”, ha explicat, recordant que, agradi o no, cal complir la sentència, “a la qual s’ha arribat per culpa de la inacció dels darrers governs i el fracàs de la política”.


Reunió del Govern Alternatiu


Alícia Romero també ha detallat que el Govern Alternatiu de Catalunya celebra aquest divendres i dissabte dues jornades de treball a Tarragona, les quartes que celebra fora del Parlament des que va començar la seva activitat ara fa un any.


El Govern Alternatiu ha aprofitat la trobada per fer balanç del darrer semestre: “9 reunions i 21 acords que corroboren la nostra oposició crítica, però constructiva, oferint eines a un govern que no funciona i donant resposta als problemes reals dels catalans i catalanes”. Avui mateix, el Govern Alternatiu ha aprovat un pla estratègic per preservar el Delta de l’Ebre i una proposició de llei de creació de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural.


Alícia Romero també ha dit que, en aquest període, el president del grup, Salvador Illa, ha recorregut més de 2.000 kilòmetres, visitant 55 poblacions i reunint-se amb 41 entitats. A més a més, la resta de membres del Govern Alternatiu ha fet 613 reunions i 344 visites territorials. “La nostra prioritat és anar arreu, visitar i escoltar, per tal de poder solucionar els problemes amb propostes, com demostren tots els acords i plans que hem aprovat”.