Actualitat

El PSC registra una proposició de Llei per la Creació d’un Fons Agrari

20 setembre 2023

Alícia Romero a la roda de premsa del Govern Alternatiu celebrat a Vielha

El grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar ha registrat aquest dimarts la Proposta de Llei per la Creació d’un Fons Agrari, iniciativa impulsada pel Govern Alternatiu de Catalunya per respondre a les necessitats del sector.

Aquesta proposta té com a objectiu dotar de finançament addicional a les mesures d´ajut a les inversions en les explotacions agràries, ja sigui en el marc de les intervencions per al desenvolupament rural a Catalunya, del Pla Estratègic de la Política Agrària Comuna (PEPAC 2013-2017) o les mesures contingudes en el Programa complementari de Desenvolupament rural de Catalunya finançades íntegrament amb Fons de la Generalitat de Catalunya, així com, una nova línia d´ajut, dins aquest programa, per a la millora i modernització dels regadius de les comunitats regants de les zones de reg d´iniciativa privada.

La finalitat d’aquesta llei, tal com ha subratllat la portaveu del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, és “crear un fons per donar més recursos als professionals de la ramaderia per modernitzar i millorar-les, també l´àmbit dels regadius. I evidentment, que això permeti millorar la productivitat d´aquest sector”.