Actualitat

“El PSC està preparat, jo estic preparat i Catalunya està preparada per obrir una nova etapa”

15 març 2024

El primer secretari electe del PSC, Salvador Illa, explica que "el que distingeix el PSC és que som una eina al servei dels catalans i les catalanes"

“El PSC està preparat, jo estic preparat i Catalunya està preparada per obrir una nova etapa”, ha proclamat Salvador Illa en la inauguració del 15è Congrés del PSC i durant el seu informe de gestió, que ha recordat que “totes les eleccions des del 2021 les ha guanyat el PSC”.

“Es important guanyar eleccions, però no és el més rellevant. La marca singular, el segell de personalitat, el que distingeix el PSC és que som una eina al servei dels catalans i les catalanes. El PSC és un partit amb idees i projectes, que cobren sentit quan es posen al servei dels catalans i les catalanes”, ha afegit.

L’expresident José Luís Rodríguez Zapatero ha destacat que Salvador Illa “ha demostrat que és una persona capaç de construir, de posar-li sentit comú a gairebé tot, de no confrontar-se amb gairebé ningú i sempre estar disposat a sumar i donar un cop de mà”. “Un es guanya la victòria en unes eleccions quan fa el que ha fet Salvador Illa a l’oposició: estar disposat a donar un cop de mà perquè a Catalunya li vagi bé, i al mateix temps fent la tasca de convocar a la immensa majoria de Catalunya a superar l’error i arraconar el rancor”, ha afegit, destacant que “on es distingeix de veritat a un líder polític és en l’oposició”. “Quan veieu en l’oposició a algú que està disposat a arribar a acords, que aprova pressupostos, que sempre dialoga, que tendeix la mà i que no està esperant que tot vagi malament perquè a ell li vagi bé, allà hi ha un líder polític, hi ha un president i allà és on ha demostrat Salvador Illa que ho mereix”, ha subratllat.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha agraït a Salvador Illa “haver fet possible que Catalunya estigui passant pàgina d’un període fosc, que no ha sigut bo ni per la convivència ni per l’economia dels catalans i catalanes ni del conjunt dels espanyols i espanyoles”. “Hem perdut trens i oportunitats, però estic convençut que amb l’etapa que s’inaugurarà a Catalunya amb Salvador Illa com a president de la Generalitat, Catalunya tornarà a tenir el lloc que li correspon a Espanya, a Europa i al món”. Collboni ha augurat que Salvador Illa “serà un president que treballarà amb tots els ajuntaments del conjunt del país. Serà de nou un president de la Generalitat de tots els catalans i totes les catalanes”. “Som l’ànima de la unitat civil de Catalunya, som la ròtula de la convivència, la política útil en favor de la gent i l’ambició en favor d’una Catalunya millor”, ha afegit.

La cap del grup socialista al Parlament Europeu, Iratxe García, s’ha referit al PSC com “el millor de Catalunya, la Catalunya oberta, cosmopolita i solidària”, i la força que representa “el canvi” i “l’exemplaritat”. “No hem de permetre que les forces reaccionaries s’interposin en el nostre camí. Salvador, ets un gran progressista, un català que reconeix i es reconeix en l’Espanya plural. Seràs el pròxim president de la Generalitat de Catalunya i no et faltarà el nostre ajut. Ens deixarem la pell en les pròximes eleccions catalanes. El 12 de maig i el 9 de juny està en joc avançar a Catalunya i a Europa”.

Illa ha donat les gràcies als i les militants: “Formar part de l’executiva del partit, del Consell Nacional, dels consells de federacions del partit és important, també ho és formar part de les executives, però el més important és el i la militant. El PSC avui té 12.788 exemples d’aquest compromís, 1339 més que no teníem fa dos anys”.

Així mateix, ha fer una valoració de l’informe de gestió dels darrers 27 mesos:

“Voldria centrar-me en cinc eixos:

1. Construir i assolir l’objectiu que el PSC sigui avui el primer partit de Catalunya. Cap partit de Catalunya pot desplegar una acció política que abasti tots aquests àmbits institucionals.

2. La construcció d’una alternativa sòlida i consistent, viable i realista. També la construcció una alternativa ambiciosa esperançadora per Catalunya, no només fer d’oposició. Una alternativa a deu anys d’estar donant voltes sense moure’ns mai de lloc a la mateixa idea. Deu anys perduts per Catalunya, amb cuatre presidents. Tots cuatre corresponents a dues formacions polítiques coprotagonitzant deu anys perduts per a Catalunya.

3. La superació d’aquests deu anys perduts. No la confrontació. Portem 48 hores en què s’anuncia una convocatòria electoral i ja tornen a confrontar. Nosaltres som els de la solució. Hem construït una alternativa per superar una situació que Catalunya no mereix.

4, Cicle electoral exitós. Diguem-ho amb humilitat, però diguem-ho. Totes les eleccions que s’han convocat a Catalunya des de 2021 les ha convocat el PSC. El primer partit de Catalunya ha estat el PSC, el resultat ha estat positiu.

5. Som una eina al servei dels catalans i catalanes. La nostra organització política és una eina al servei dels catalans i les catalanes. No treballem per una altra cosa que per posar les idees de progrés i de prosperitat al servei dels catalans i catalanes.

Som l’espai de l’ordre. El partit de les solucions per Catalunya”.