Actualitat

“Demanem al Govern que acceleri l’execució pressupostària”

8 setembre 2023

Alícia Romero a la roda de premsa del Govern Alternatiu celebrat a Vielha

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha afirmat avui que “trobem una falta d’informació per part del Govern per fer un seguiment exhaustiu de les mesures aprovades als Pressupostos, sobretot pel que fa a les inversions importants. És una demanda que vam fer al juliol i insistim a fer ara”.

En aquest sentit, Alícia Romero ha denunciat “el ritme lent de l’execució de les mesures. Només un 11 per cent de les mesures han estat finançades fins al setembre. Volem que el Govern acceleri aquesta execució pressupostària, perquè si no ho fa el 31 de desembre haurem de lamentar que no s’hauran complert els projectes”.

La portaveu socialista ho ha dit a la roda de premsa posterior a les jornades de treball del Govern Alternatiu de Catalunya a Vielha. Entre d’altres coses, a la trobada s’ha parlat de la cooperació transfronterera i els reptes de l’educació, i s’han aprovat informes sobre l’inici de curs, la situació de sequera i l’Euroregió. També s’ha acordat impulsar una Proposició de Llei per un fons per als professionals de la ramaderia. Per altra banda, s’ha aprovat la declaració de Vielha per transmetre que el Pirineu no és una frontera, sinó un element de cohesió i vertebració del territori.