Actualitat

“Confiem en la paraula del govern perquè rectifiqui el decret de sequera i signi el conveni de la B40”

31 març 2023

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha recordat aquest divendres que el govern i Pere Aragonès s’han compromès a rectificar el decret per combatre la sequera i a signar el conveni amb el govern d’Espanya per iniciar el projecte de la B40: “Confiem en la paraula del govern perquè rectifiqui el decret de sequera i signi el conveni de la B40”. 

La sequera i la B40 són dos dels temes que s’han abordat a la reunió que el Govern Alternatiu de Catalunya ha fet a Terrassa, després d’una trobada del cap de l’Oposició, Salvador Illa, amb el ministre Escrivá i representants de Pimec per parlar de “les reformes valentes i ambicioses” del govern que lidera Pedro Sánchez. 

Alícia Romero ha recordat que el PSC participarà en la cimera sobre la sequera amb la mateixa “vocació constructiva” de les tres reunions de treball preparatòries, esperant que “el govern compleixi la seva paraula i rectifiqui el decret”, principalment seguint 3 eixos: eliminar o establir un règim transitori per a les sancions als ajuntaments, obrir una partida d’ajudes pels municipis i prioritzar les inversions del cicle de l’aigua més urgents: “La darrera gran inversió la va fer el govern Montilla i des de llavors no s’ha fet res. No es pot traspassar la responsabilitat als ajuntaments, la responsabilitat la té la Generalitat”. 

Informe sobre coeducació

El Govern Alternatiu de Catalunya ha aprovat un document sobre coeducació per “portar aquest tema a les escoles de manera valenta”. “El conseller Cambray no genera confiança ni credibilitat. Ho hem vist, de nou, amb la crisi per l’inici de curs, amb els sindicats alçats contra la manca de diàleg”.

També s’ha analitzat el nou decret de reestructuració del Cos de Mossos d’Esquadra, que torna a evidenciar “la politització del cos” per part del govern d’ERC, ha detallat Alícia Romero.