Actualitat

Barcelona estrena microparades de taxi per reduir els viatges sense passatgers

1 agost 2022

Jaume Collboni i Laia Bonet presenten les microparades de taxi a Barcelona
 • Fins al mes d’octubre es pintaran 51 noves microparades als deu districtes de la ciutat
 • L’objectiu és implantar-ne 140 més fins a finals d’any. Les noves microparades complementaran les 273 parades que ja existeixen actualment a la capital catalana
 • La mesura s’engega en paral·lel a la posada en marxa després de l’estiu del servei Picmi Taxi. La nova funcionalitat de l’app AMB Mobilitat permetrà als usuaris demanar un taxi des del carrer. Els vehicles que estiguin estacionats en una microparada seran els primers a rebre la petició de servei

Barcelona estrena microparades de taxi per reduir els viatges sense passatgers i la contaminació. Des d’aquest estiu i fins el mes d’octubre l’Ajuntament de Barcelona implantarà un total de 51 noves microparades de taxi a la ciutat. Cada una tindrà 2 places on podran estacionar els taxis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

D’aquesta manera, l’objectiu és implantar-ne 140 més fins a finals d’any, arribant així a un total de 191. Les noves microparades complementaran les 273 parades que ja existeixen actualment a la capital catalana (372 parades al conjunt de l’Àrea Metropolitana).

Reduir els viatges sense passatgers

L’ampliació d’aquest tipus d’estacionaments es fa amb l’objectiu de reduir els viatges en buit i millorar la fluïdesa viària de la ciutat i, alhora, permetre que els taxistes puguin esperar els clients en aquests espais sense consumir combustible ni contaminar el medi ambient, realitzant un temps de descans.

A la presentació de la mesura han participat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i regidora de mobilitat, Laia Bonet. Collboni ha afirmat que es tracta d’una mesura “molt ambiciosa que ajudarà a garantir l’accessibilitat al servei del taxi als barris que no tenien cap parada”.

Posada en marxa del servei Picmi Taxi

La mesura s’engega en paral·lel a la posada en marxa, després de l’estiu, del servei Picmi Taxi. La nova funcionalitat de l’aplicació AMB Mobilitat permetrà els usuaris demanar un taxi quan es trobin al carrer.

Així, el nou servei consisteix en la digitalització de les peticions que habitualment es fan “a mà alçada”, que són el tipus de servei més freqüent. Els vehicles que estiguin estacionats en una parada o microparada seran els primers de rebre la notificació que hi ha una petició Picmi al seu voltant i tindran prioritat a l’hora de l’assignació.

Microparades a tots els districtes

Les microparades s’implantaran a tots els districtes de Barcelona i possibilitaran que tots els ciutadans i les ciutadanes tinguin una parada de taxi més a prop seu.  En els àmbits on existeixi trama Eixample cada ciutadà disposarà d’una microparada a un màxim de 120 metres de distància. Les diferents ubicacions on s’implantaran s’han pactat amb les principals organitzacions del sector del taxi.

Aquest estiu s’han pintat les 8 primeres microparades a les següents ubicacions:

 • Llançà 25
 • Cardedeu 2
 • Cinca 9
 • Garigliano 23
 • Alfons el Magnànim 57
 • Rambla Guipúscoa 101
 • Fluvià 198
 • Rambla Guipúscoa 65
Barcelona estrena microparades de taxi per reduir els viatges sense passatgers i la contaminació. / Ajuntament de Barcelona

La resta, fins arribar a 51, s’implantaran els mesos de setembre i octubre. Fins a finals d’any quedaran per implantar un total de 140 noves microparades.

D’aquesta manera, Barcelona estrena microparades de taxi per reduir els viatges sense passatgers i aconsegueix també reduir la contaminació a la ciutat. L’objectiu d’ampliar aquest tipus de parades pretén facilitar l’ús del taxi per part de la ciutadania i reduir l’impacte mediambiental que suposa circular en buit buscant clients.

Més informació/font: Servei de premsa de l’Ajuntament de Barcelona