Actualitat

Política útil, pressupostos de país (28/11/2022)

28 novembre 2022

Política útil pressupostos de país

La societat catalana no pot continuar patint les conseqüències de tenir l’executiu més dèbil de la història de l’autogovern de Catalunya.

Les catalanes i els catalans necessitem un govern que faci política útil, que dialogui amb tothom i que arribi a acords i consensos amplis per tenir uns pressupostos de país. 

Uns pressupostos que donin solucions a les famílies més vulnerables i a les empreses, a les catalanes i els catalans que pateixen directament l’augment de preus i la inflació derivats de la guerra d’Ucraïna.

Les i els socialistes hem allargat la mà des de fa molts mesos, molt abans del trencament del govern català, amb generositat i exigència al mateix temps. I continuem esperant per tenir uns pressupostos necessaris i adequats a la situació actual que estem vivint.

En un moment en què els pressupostos són essencials i més importants que mai, Catalunya no es mereix no tenir-los des del primer dia de l’any.

El govern català ni escolta, ni dialoga, ni avança per culpa d’ERC i del president Aragonès.

Uns pressupostos bons per a Catalunya requereixen seure a negociar, amb rigor i seriositat, amb dades i detallats, amb reunions de treball, com fem les i els socialistes catalans.

És urgent i prioritari tenir uns nous pressupostos per donar respostes a totes les necessitats i avui ja sabem que no serà possible tenir-los l’1 de gener.

El PSC, amb el líder del Govern Alternatiu al capdavant, Salvador Illa, continua allargant la mà a un govern que actualment, amb només 33 diputats de 135, sembla que no vol aconseguir uns bons pressupostos per a Catalunya.

Les i els socialistes hem escoltat un gran nombre de col·lectius de diferents sectors de la societat catalana i hem copsat la necessitat de disposar de nous pressupostos. De fet, hem recollit moltes d’aquestes propostes resultants de les reunions de treball i contactes amb els diferents agents del país. Volem que l’executiu català escolti i reculli les nostres aportacions i les que ens han transmès el teixit social del país. No tenim cap problema en compartir tota aquesta feina si és en benefici de totes les catalanes i els catalans.

Catalunya necessita tenir uns nous i uns bons pressupostos. Tots els sectors els necessiten per abordar totes les inversions que exigeixen les noves necessitats de la situació generada per la guerra d’Ucraïna.

Catalunya necessita un full de ruta que prioritzi les catalanes i els catalans, més enllà dels càlculs electoralistes.

Per sumar en benefici de Catalunya, per fer política útil i de país, per dialogar i arribar a acords i amplis consensos, sempre trobaran al PSC.

Endavant Catalunya!