Olivié Bayón Céspedes

Contacta amb Olivié Bayón Céspedes

Secretari de Formació Partit dels Socialistes de Catalunya

Pare de Martina i marit de Virtu.

Soc llicenciat en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Direcció en Comunicació Corporativa per la Universitat de Barcelona.

Professionalment, soc funcionari tècnic superior de l’administració local de la Diputació de Barcelona, on he treballat en diferents àmbits d’aquesta institució des de 1998 com: Presidència, Vicepresidència, Benestar Social, Immigració i Cultura.

També, l’any 2006 vaig ser nomenat secretari general de Joventut de la Generalitat de Catalunya en el Govern de Pasqual Maragall.

Durant el mandat del president José Montilla vaig ser assessor de Polítiques Socials de la Presidència de la Generalitat, en la primera etapa del seu mandat, i des de l’any 2009 cap de l’Àrea de Polítiques Institucionals de la Presidència.

A l’Administració General de l’Estat he treballat durant la pandèmia de la covid-19 al Ministeri de Sanitat com a cap de gabinet de la Secretaria General de Salut Digital (2020), com a director general de Governança Pública desenvolupant projectes d’innovació administrativa i Open Government (2021) i actualment soc subdirector general de relacions internacionals del Ministeri de Cultura i Esport.

Vaig començar la meva implicació política en diversos moviments estudiantils i juvenils a mitjans dels vuitanta. Aquest activisme em va portar a participar en la fundació de la Federació d’Estudiants de Cerdanyola, formar part del Secretariat Nacional de l’AJEC (Associació de Joves Estudiants de Catalunya) representant aquesta organització al Consell Escolar de Catalunya, el claustre de la UAB i, a l’àmbit estatal, a la Unión de Estudiantes (UDE).

Més endavant, vaig participar en les Joventuts Socialistes de Catalunya com a membre de la Comissió Executiva Nacional i al Comitè Federal de la JSE. Amb vint anys vaig ser elegit com a regidor de la ciutat de Cerdanyola del Vallès, tasca que compaginava amb els estudis i la feina de cambrer en un negoci familiar i, més tard, en diversos restaurants i hotels, una empresa de transport i d’embalatge industrial.

Al PSC he participat com a coordinador de Política Municipal els anys 2014-16 i també des de 2017 fins a 2020 a la Primera Secretaria del PSC. Des del 14è Congrés del PSC (desembre de 2019) soc secretari de Formació del PSC.

En l’àmbit docent, soc cofundador i sotsdirector del Màster en Lideratge i Comunicació per a la Gestió Política de la UAB (ara Postgrau en Comunicació i lideratge polític). També participo habitualment en diversos cursos, màsters i postgraus com a docent.
M’agrada aprendre, gaudir dels amics, la gastronomia en companyia, viatjar i l’esport.