Núria Parlon Gil

Contacta amb Núria Parlon Gil

Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Portaveu i secretària de l'Àrea de Seguretat i Convivència del PSC

Alcaldessa Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Diputada adjunta a la Presidència a la Diputació de Barcelona

Presidenta i portaveu del grup PSC-CP a la Diputació de Barcelona

Primera Secretària PSC Sta. Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet, 1974

Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1996) amb estudis de doctorat i mestratge en Polítiques Socials en la Universitat Pompeu Fabra (2000).

Funcionària de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, en qualitat de tècnica superior del Gabinet d’Anàlisi i Planificació de l’Àrea de Serveis a la Persona. Actualment en situació de serveis especials.

Forma part del govern Municipal des de 2007, que va entrar com a regidora pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Abans d’accedir a l’Alcaldia va ser responsable de la ponència de Joventut, Solidaritat i Cooperació i tinenta d’alcalde coordinadora de les ponències de l’Àrea de Serveis a la Persona.

Va ser elegida alcaldessa el 17 de novembre de 2009.

Des de desembre de 2012 fins a juny de 2015 va ser Diputada en el Parlament de Catalunya, exercint de portaveu de la Comissió de Control de l’actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament de Catalunya.

Des del 13 de juliol de 2023, ostenta els càrrecs de presidenta i portaveu del grup PSC-CP. Diputada adjunta a la Presidència. Diputada delegada de Relacions Internacionals, Agenda 2030, Agendes Urbanes i Innovació de Polítiques Públiques.

El 17 de març de 2024, és elegida, en el 15è Congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya, com a portaveu i secretària de l’àrea de Seguretat i Convivència.