Ferran Pedret Santos

Contacta amb Ferran Pedret Santos

Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Secretari de l'Àrea de Millora de l'Autogovern i Acció federal del PSC

Diputat al Parlament de Catalunya

(Barcelona, 1979).

Llicenciat en Dret (UAB), Postgrau en Estrangeria (UB) i Màster en Dret del Treball i la Seguretat Social (IDEC-UPF).

Ha exercit com a advocat, especialment en l’àmbit del dret laboral i el de l’estrangeria. També ha treballat interinament a l’administració local, com a secretari general a l’Ajuntament de Cervelló i com a tècnic d’administració especial a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

Ha estat diputat al Parlament de Catalunya en representació del PSC, exercint diverses responsabilitats dins del grup parlamentari i de la cambra.

És autor de publicacions com “Quan succeeix l’inesperat: el 15-M i l’esquerra” (Ed. Carena/Ed. Els Llums, 2011); “Nosaltres, els federalistes. Catalunya a la cruïlla” (Ed. Els Llums, 2012); i “Sortir de l’atzucac. Reflexions des del socialisme” (Fundació Rafael Campalans, Papers de la Fundació núm. 166, 2016); així com ha coordinat el llibre “El futur és federal” (FRC Llibres, núm. 12, 2023), dins el qual també és autor d’un dels articles. Militant socialista des del 1993, ha tingut diverses responsabilitats orgàniques a la JSC i al PSC. És també afiliat al sindicat UGT.