Ferran Pedret Santos

Contacta amb Ferran Pedret Santos

Acceptació dels termes i condicions(Required)

Diputat Parlament de Catalunya

Primer secretari Federació PSC Barcelona

Secretari Millora de l'Autogovern Partit dels Socialistes de Catalunya

Secretari primer de la Mesa Parlament de Catalunya

Portaveu a la Comissió d'Estudi sobre el Racisme Institucional i Estructural (CERIE). Parlament de Catalunya

Portaveu a la Comissió d'Acció Exterior, Transparència i Cooperació (CAETC) Parlament de Catalunya

Barcelona, 18 d’agost de 1979

Formació i activitat professional

Llicenciat en Dret per la UAB. Màster en Dret del Treball i la Seguretat Social de l’IDEC-UPF. Ha exercit l’advocacia, especialment en l’àmbit laboral i d’estrangeria, fins la seva incorporació amb dedicació plena al Parlament. Ha treballat també, en règim interí, en l’àmbit de l’administració pública local.

Trajectòria política i institucional

Primer Secretari del PSC-Barcelona en l’actualitat. Ha tingut diverses responsabilitats orgàniques, primer a la JSC (a la que es va afiliar l’any 1993), i després al PSC. Afiliat a la UGT, a l’Associació Memòria Socialista, a l’Ateneu Popular Cerdà, a Alianza por la Solidaridad, a Amnistia Internacional i a l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates.

Diputat socialista al Parlament de Catalunya, actualment és secretari primer de la Mesa del Parlament. A més, és secretari de Millora de l’Autogovern del PSC.

És autor de “Quan succeeix l’inesperat. El 15M i l’esquerra” (Els Llums, 2011), “Nosaltres, els federalistes. Catalunya a la cruïlla” (Els Llums, 2012), i també del paper “Sortir de l’atzucac. Reflexions des del socialisme” (Fundació Rafael Campalans; Papers de la Fundació, núm. 166, 2016).