Ferran Pedret Santos

Contacta amb Ferran Pedret Santos

Diputat Parlament de Catalunya

Primer secretari Federació PSC Barcelona

Secretari Millora de l'Autogovern Partit dels Socialistes de Catalunya

Secretari primer de la Mesa Parlament de Catalunya

Portaveu a la Comissió d'Estudi sobre el Racisme Institucional i Estructural (CERIE). Parlament de Catalunya

Portaveu a la Comissió d'Acció Exterior, Transparència i Cooperació (CAETC) Parlament de Catalunya

Barcelona, 18 d’agost de 1979

Formació i activitat professional

Llicenciat en Dret per la UAB. Màster en Dret del Treball i la Seguretat Social de l’IDEC-UPF. Ha exercit l’advocacia, especialment en l’àmbit laboral i d’estrangeria, fins la seva incorporació amb dedicació plena al Parlament. Ha treballat també, en règim interí, en l’àmbit de l’administració pública local.

Trajectòria política i institucional

Primer Secretari del PSC-Barcelona en l’actualitat. Ha tingut diverses responsabilitats orgàniques, primer a la JSC (a la que es va afiliar l’any 1993), i després al PSC. Afiliat a la UGT, a l’Associació Memòria Socialista, a l’Ateneu Popular Cerdà, a Alianza por la Solidaridad, a Amnistia Internacional i a l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates.

Diputat socialista al Parlament de Catalunya, actualment és secretari primer de la Mesa del Parlament. A més, és secretari de Millora de l’Autogovern del PSC.

És autor de “Quan succeeix l’inesperat. El 15M i l’esquerra” (Els Llums, 2011), “Nosaltres, els federalistes. Catalunya a la cruïlla” (Els Llums, 2012), i també del paper “Sortir de l’atzucac. Reflexions des del socialisme” (Fundació Rafael Campalans; Papers de la Fundació, núm. 166, 2016).