Carmen Andrés Añon

Contacta amb Carmen Andrés Añon

Acceptació dels termes i condicions(Required)

Diputada Congrés dels Diputats

Regidora d'Infància, Joventut i Gent Gran Ajuntament de Barcelona

Secretària de Política Municipal Federació PSC Barcelona

Regidora Districte de Sant Andreu

Calanda (Terol), 19 d’octubre de 1964

Regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona Regidora del Districte de Sant Andreu

Formació acadèmica

Llicenciada en Dret. Universitat de Barcelona, 1989

Curs d’extensió universitària d’especialització en Dret Administratiu. Universitat de Barcelona, 1993

Trajectòria professional

Als 25 anys es va incorporar a la funció pública, concretament a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la qual es va especialitzar en l’àmbit de la gestió de personal i de recursos humans.

Durant el període que comprèn els anys 1989-2002 va treballar com a tècnica a la Direcció General de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i com a cap de la Secció Tècnica i d’Inspecció de la Secretaria General de la mateixa conselleria.

L’octubre del 2002 es va traslladar a l’Institut Català de la Salut i, mitjançant concurs de mèrits, va accedir als llocs de cap de la Secció de Gestió i Administració de Personal i de cap del Servei de Gestió Administrativa de la Direcció de Recursos Humans.

Els anys 2001-2006 va exercir de membre titular de diferents tribunals i juntes de mèrits i capacitats de concursos, per a la provisió de llocs de treball i trasllats de diferents conselleries i de l’Institut Català de la Salut, un cop aconseguida l’acreditació corresponent.

És regidora de l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2007 pel Partit dels Socialistes de Catalunya. Ha estat regidora del Districte de Nou Barris en el mandat 2007-2011 i regidora responsable del Grup Municipal Socialista en matèria d’habitatge i educació en el mandat 2011-2015.

Des del juny del 2015, Carmen Andrés és portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Barcelona.

Actualment és regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona, del qual és també regidora del Districte de Sant Andreu i regidora adscrita al Districte de Nou Barris i al Districte de Sants-Montjuïc.

Informació addicional

L’any 1998 va ser sòcia fundadora d’INTI, grup per a l’educació a la solidaritat amb els països del sud.

Fins al 2004 va participar activament per impulsar i dur a terme diferents projectes solidaris en l’àmbit de l’educació a El Salvador, Bolívia, Nicaragua i Tanzània.

En l’actualitat és sòcia i activista de la xarxa contra la pena de mort d’Amnistia Internacional.