Antoni Poveda Zapata

Contacta amb Antoni Poveda Zapata

Senador Senat d'Espanya

Vicepresident de Mobilitat i Transport Àrea Metropolitana de Barcelona

President Red de Ciudades por la Bicicleta

Primer Secretari Federació Baix Llobregat

Nascut el 1955 a Madrid, vaig viure a La Carolina (Jaén, Andalusia) fins que als 4 anys em vaig establir amb la meva família a Sant Joan Despí (Baix Llobregat, Catalunya).

Soc periodista de professió (col·legiat al Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el num. 91258) i els càrrecs que ocupo en l’actualitat són:

  • Senador
  • Primer secretari de la Federació del PSC del Baix Llobregat
  • Vicepresident de Transport i IVIobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), des de 2011
  • Vicepresident de Transport Metropolità de Barcelona (TMB), des de 2011
  • Vicepresident de l’Institut Municipal del Taxi, des de 2011
  • President de l’ens d’àmbit estatal Red de Ciudades por la Bicicleta (RCxB), des de 2015
  • Membre des del 2006 del Consell d’Administració del Consorci Sanitari Integral que gestiona, entre d’altres, l’Hospital Moisès Broggi i l’Hospital General de l’Hospitalet.

La meva vinculació política va començar quan amb 17 anys em vaig adherir als moviments de lluita antifranquista i d’esquerres de la comarca del Baix Llobregat mentre cursava els estudis de mestratge industrial a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona. Després de participar a la JCC (Joventut Comunista de Catalunya) i al PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya), l’any 1981 em vaig incorporar al PSC (Partit dels Socialistes de Catalunya) on vaig assumir diferents responsabilitats en els òrgans directius, entre d’altres, membre de l’Executiva Nacional del PSC.

Vaig treballar com a corresponsal del Baix Llobregat per a diaris emblemàtics de la transició democràtica com ara Tele/Exprés, Mundo Diario i El Periódico de Catalunya. La meva vocació periodística em va portar també a participar en la creació de d i verses publicacions locals i comarcals.

En política municipal, abans de ser elegit alcalde de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, vaig ser regidor del mateix municipi ocupant responsabilitats dins de les àrees de gestió de Governació, Hisenda i Urbanisme.

Entre el 2004 i el 2007 vaig formar part del Consell d’Administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i de l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT).