Hem de garantir el finançament del Sistema d'Atenció a la Dependència

  • Sònia Guerra
  • Actualitzat:
  • Creat:

La Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat del Congrés aprova una Proposició no de Llei del Grup Socialista per reforçar el sistema d'atenció a les persones en situació de dependència.

"El Grup Parlamentari Socialista ha presentat aquesta Proposició no de Llei amb l'objectiu de garantir el finançament del Sistema d'Atenció a la Dependència, amb una cartera de serveis universal, que eviti les diferències territorials i, per tant, les desigualtats entre ciutadans i ciutadanes", ha explicat la diputada del PSC al Congrés i portaveu de Drets Socials del Grup Parlamentari Socialista, Sònia Guerra.

Durant la seva intervenció a la Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat, Guerra ha insistit en la necessitat de millorar el finançament del sistema d'atenció a la dependència per reduir les llistes d'espera, aprovar una estratègia per fer front a la solitud no desitjada i elaborar un programa d'acreditació de qualitat de residències de majors, en coordinació amb les Comunitats Autònomes. Per a això, la portaveu ha recordat que "és important aprovar uns nous Pressupostos Generals de l'Estat que prioritzin el finançament de la Llei de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència".

D'altra banda, la diputada ha destacat la necessitat de revisar l'actual model d'atenció a persones que requereixen cures per gaudir d'una vida plena. "Hem d'humanitzar les cures, generant un continu assistencial que posi a les persones majors en el centre de les polítiques sanitàries, assistencials i de cures", ha recalcat.

"Cal possibilitar una atenció integral en el domicili que sigui capaç d'incorporar i coordinar els diferents agents implicats", ha assenyalat la portaveu, que ha recordat la necessitat de combinar instruments i tecnologies que permetin intervenir tant en l'àmbit preventiu com en l'assistencial.

Així mateix, Guerra ha insistit en defensar "l'empoderament de les persones majors", perquè la persona en situació de dependència pugui participar i assumir un rol actiu en les seves cures, amb l'objectiu d'adaptar millor els serveis a les seves necessitats, les seves circumstàncies de vida i el seu estat de salut.

Paraules clau: