Som justícia social, ecologia i feminisme. Som el PSC i estem preparats per governar

  • Actualitzat:
  • Creat:

Illa presenta el lema del XIV Congrés explicant que el partit enlairarà les banderes del bon govern, la justícia social, l'ecologia i el feminisme: "Aspirem a una Catalunya ambiciosa, capdavantera i inclusiva"

Amb aquest congrés refermem el que som: Som Justícia social, Som feminisme, Som ecologia

"Amb aquest congrés volem reafirmar que el PSC Som Justícia social, Som Feminisme i Som Ecologia" ha explicat aquest matí el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en una roda de premsa en el que ha reclamat com a socialistes "les banderes d'una Catalunya unida en la diversitat i ben governada; d'una Catalunya ambiciosa, capdavantera i inclusiva; d'una Catalunya que doni resposta a l'emergència climàtica, i d'una Catalunya feminista". Al congrés hi assistiran 1069 delegats i delegades, 483 observadors i observadores i més de 200 convidats inscrits, i s'hi debatran les 1171 esmenes fetes pel conjunt de l'organització al Document Marc.

Illa ha explicat com es desenvoluparà el congrés, que començarà divendres 13 amb unes paraules d'Albert Solé per homenatjar a Jordi Solé Tura, que fa 10 anys que ens va deixar. Tot seguit la companya Iratxe Garcia, presidenta del de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu, farà la conferència inaugural, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, presentarà l'informe de gestió per procedir a la seva votació. Dissabte destaca el debat del document marc del congrés en les 5 comissions de treball, i a les 13h la ratificació de Miquel Iceta com a primer secretari del partit. També es realitzaran 4 sessions de debat, al matí sobre "El Futur del Socialisme", amb Fernando Vallespín, Juan Rodríguez Teruel i Sandra León, i "Transició ecològica", amb Bàrbara Pons, Hugo Morán, Joan Herrera i Cristina Corchero, i a la tarda sobre "Món econòmic i Digitalització", amb Raül Blanco, Emma Fernández, Helena Guardans, i "Feminisme i socialisme", amb Leire Pajín, Miguel Lorente i Núria Ribó. Finalment, Josep Borrell, alt representant de la UE per als Afers Exteriors i la Política de Seguretat i Vicepresident de la Comissió Europea, farà una conferència que porta per títol "L'Europa que necessitem".
Per últim, diumenge es farà la presentació i votació de les candidatures a la Comissió Executiva i altres òrgans del Partit així com el debat i votació de les resolucions congressuals.

Paraules clau: