Miquel Iceta a Torra: “L’agenda social no és una prioritat del seu govern”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El president del grup Socialistes-Units retreu al president que no es desenvolupin reglamentàriament les lleis a les que s’han compromès i li reclama un compromís davant la Cambra per fer-ho

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha retret avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que l’agenda social no sigui una prioritat del seu govern. Miquel Iceta ha recordat que encara no s’han aprovat els reglaments que desenvolupen les previsions de la Renda Garantida de Ciutadania, el que fixa el procediment per reconèixer el dret a l’assistència sanitària pública de les persones que no incloses en els censos del Servei Català de la Salut o del Sistema Nacional de Salut, o el que desenvolupa la llei de comerç, serveis i fires, el que garanteix els drets de les persones LGTBI, el de la llei d’igualtat efectiva de dones i homes, o el reglament que desenvolupa la llei de finançament del Sistema de Transport Públic de Catalunya.

 

“Els reglaments són diversos, però la pregunta és una: per què tenen una baixa producció legislativa? Per què no desenvolupen reglamentàriament les lleis a les que s’han compromès? Aquestes que li he citat són lleis una de 2014, dues de 2015 i tres de 2017”, li ha recordat. “He parlat de reglaments però hi podria afegir el mapa de prestacions socials pendents o el decret sobre les llistes d’espera que abans ha estat també mencionat; massa persones sense ingressos porten esperant l’ajut al que tenen dret. Massa llistes d’espera i llistes massa llargues. Agressions homòfobes sense càstig precisament per la manca de desenvolupament reglamentari de la llei. M’agradaria President, si podria assumir davant la Cambra un compromís temporal concret per culminar el desplegament reglamentari de les lleis esmentades”, ha conclòs Miquel Iceta.

 

Pregunta al Consell Executiu sobre la Cimera del Clima a Catalunya

En el torn de preguntes a l'executiu, el diputat Jordi Terrades ha preguntat al conseller Damià Calvet sobre la Cimera del Clima a Catalunya, prevista pel mes de gener, i ha reclamat conèixer l’agenda i objectius que el Govern vol posar sobre la taula. Terrades ha recordat que la lluita contra el canvi climàtic "és una prioritat i els informes científics, insisteix a reduir les emissions de CO₂ i altres gasos d'efecte hivernacle" i ha alertat que el canvi climàtic "ens interpel·la a tots i totes", per això demana "trobar solucions i propostes compartides" remarcant com a "indispensable" la conscienciació de la ciutadania i la transformació d’hàbits de consum: "Sense diàleg i voluntat d'arribar a consensos compartits, la transició ecològica no serà possible" ha conclòs.

 

 

 

Paraules clau: