La Mesa del Congrés aprova la creació d'una comissió per a la reconstrucció social i econòmica

  • Actualitzat:
  • Creat:

"La comissió per a la reconstrucció és una oportunitat per sumar a totes les forces polítiques i treballar tots junts per aportar solucions", ha explicat el coordinador del PSC al Congrés, José Zaragoza.

La Mesa del Congrés dels Diputats, un cop escoltada la Junta de Portaveus, ha aprovat per unanimitat la creació d'una comissió no permanent per a la reconstrucció social i econòmica davant la crisi sanitària generada pel Covid19.

La Comissió, plantejada pel President del Govern de l'Estat, Pedro Sánchez, centrarà el debat en quatre eixos: el reforç de la sanitat pública; la reactivació de l'economia i la modernització del model productiu; l'enfortiment dels sistemes de protecció social, de les cures i la millora del sistema fiscal; i la posició d'Espanya davant la UE.

El coordinador del PSC al Congrés i portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, ha subratllat que la creació de la comissió per a la reconstrucció "és una oportunitat per sumar a totes les forces polítiques i treballar tots junts per aportar solucions". "En aquests moments la unitat i la lleialtat han d'anar de la mà per poder arribar a acords i proporcionar les solucions, econòmiques i socials, que Espanya necessita", ha conclòs Zaragoza.

Així mateix, la diputada del PSC al Congrés per Barcelona, Mercè Perea, ha posat en valor la creació de la Comissió de reconstrucció a les seves xarxes socials; mentre que la diputada del PSC al Congrés per Lleida, Montse Mínguez, ha valorat positivament que la creació de la Comissió s'hagi efectuat amb unanimitat

El termini per designar els 46 membres que conformaran la Comissió finalitzarà el 30 d'abril, mentre que el pla de treball es decidirà en la mateixa Comissió.

Paraules clau: