Catalunya necessita un canvi: d’horitzó, de perspectiva i de lideratge

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

El primer secretari del PSC anuncia un nou “contracte amb la ciutadania que serà el nostre programa electoral”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, defensa que “Catalunya necessita un canvi. Un canvi d’horitzó, de perspectiva, de protagonisme i de lideratge”. En la cloenda de l’Escola Virtual de Tardor del PSC, organitzada per l’Escola de Formació Xavier Soto, Iceta ha explicat que el canvi que proposa el PSC s’articularà a través “d’un contracte amb la ciutadania, que serà el nostre programa electoral”, que “s’ha de fer en connexió i amb diàleg amb els altres”, perquè “necessitem polítiques que puguin durar i que responguin no a un interès partidista, no a una conjuntura molt concreta, sinó a acords que tinguin voluntat de duració”.

En aquest context, el primer secretari socialista ha indicat que “nosaltres volem proposar un contingut, un rumb concret, fixar-nos en les prioritats que realment responen a la resolució dels problemes concrets de la ciutadania”.

“Hem d’assegurar un bon govern, i un bon govern és aquell que encerta en les prioritats, que és capaç d’acordar i que utilitza de la forma més eficient i eficaç possible les competències i els recursos que estan al seu abast”, ha afegit Iceta, que ha recordat que “això és especialment important avui a Catalunya, perquè portem una dècada perduda, deu anys perduts amb governs que no han estat capaços ni d’encertar les prioritats, ni d’acordar amb la resta de forces polítiques, ni d’utilitzar de forma eficient els recursos”.

Les prioritats per al PSC

Entre les prioritats per a Catalunya, els i les socialistes “situem com a primer punt la reactivació econòmica; com a segon punt, la reconstrucció social, l’enfortiment de les nostres polítiques públiques, l’enfortiment de la salut i l’educació, el tenir una administració el més eficaç i eficient possible; i el tercer punt és la reconciliació entre els catalans, la recerca permanent de pont de diàleg, d’acords, d’acostament de posicions, de trobar allò que ens uneix, de ser capaços de trobar objectius compartits i veritablement de país que ens permetin avançar”, ha exposat Miquel Iceta.

I, “si haguéssim d’aterrar sobre les polítiques concretes que ens convé millorar, serien les que tenen a veure amb l’educació, la formació professional i la universitat; les polítiques que tenen a veure amb la salut i aquelles que tenen a veure amb la indústria, la recerca i la innovació. Aquests tres eixos haurien de vertebrar l’acció de govern, perquè volem resoldre els problemes concrets de la gent per assegurar el present i garantir el futur”, ha detallat.

“Els que volem que Catalunya guanyi, que vagi endavant i no endarrere, que uneixi els catalans i no els divideixi tenim un camí ben clar per avançar”, ha conclòs.

Paraules clau: