És un error que el Govern no inclogui Salut, Educació i Cultura al seu Pla de Reactivació

  • Actualitzat:
  • Creat:

Pel líder dels socialistes catalans l’Executiu és a temps d’esmenar haver deixat de banda aquests tres departaments

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha reclamat avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que incorpori els titulars dels departaments de Salut, Educació i Cultura a la Comissió per a l’elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social creada pel govern que vostè presideix el passat 2 de maig. “President, des del nostre punt de vista, l’absència dels titulars dels Departaments de Salut i Educació, així com de la titular del Departament de Cultura és un error que convé esmenar i li demanem formalment que ho faci” ha sentenciat president del grup socialista.

 

“Sense salut no hi ha reactivació econòmica i, per tant, es fa difícil d’entendre que els temes sanitaris no apareguin de manera explícita en l’elaboració d’aquest pla, amb la presència de la titular del departament. El mateix hem de dir sobre educació. El propi conseller Bargalló va parlar fa uns dies d’emergència educativa, perquè que la pandèmia ha incrementat les desigualtats socials i educatives. Tampoc hi apareix la Cultura, en una Comissió que ha de parlar de reactivació econòmica i protecció social. I a part del valor immaterial de la cultura no hem d’oblidar la seva incidència econòmica i social”, ha defensat Miquel Iceta.

 

“President, estic convençut que els 400 experts que seran consultats hi estaran d’acord: incorporin Salut, Educació i Cultura i els titulars dels respectius departaments a l’elaboració d’aquest pla de govern. No fer-ho, des del nostre punt de vista, seria un greu error i estan a temps d’esmenar-lo”, ha conclòs del líder dels socialistes catalans.

 

 

Preguntes sobre la represa de l’activitat turística i les polítiques de salut davant la pandèmia de la COVID19

 

En el torn de preguntes a l'Executiu el diputat Rafel Bruguera ha preguntat a la consellera Àngels Chacón sobre la gestió de la represa de l'activitat en el sector turístic. Bruguera ha recriminat a la consellera que no s'hagin pres mesures urgents pel que fa a les kellys, molt afectades per la situació actual, com tampoc pels albergs de joventut. També ha lamentat que no s'hagin incrementat els ajuts de suport al sector turístic i li ha reclamat iniciar ja una campanya per atreure al mercat turístic domèstic, espanyol i francès, a Catalunya: "Vostè ha de liderar la necessària coordinació amb la resta d'administracions per evitar que cada una d’elles faci la guerra pel seu compte. Li demanem unitat, i remar tots en la mateixa direcció".

 

Per la seva banda la diputada Assumpta Escarp ha preguntat a la consellera de Salut per què el seu departament no està inclòs en els treballs de la comissió de reactivació econòmica i social creada pel govern de la Generalitat. Per la diputada socialista, "sense salut no hi ha reactivació econòmica. És evident el paper de la salut en la gestió de l'emergència però també en el futur del que ha de venir. En aquest sentit Escarp s'ha preguntat per què les necessitats en Salut no estan contemplades en les modificacions pressupostaries que es debatran en aquesta comissió i ha recordat que aquest sector genera riquesa i té una forta capacitat d'arrossegar d’altres sectors industrials".

 

 

 

Paraules clau: