Els socialistes portem les demandes de les Kellys al Parlament

  • Pol Gibert
  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup socialista recorda la seva proposta de resolució per posar sobre la taula el marge d’actuació que té el Govern català “per tal de combatre l’explotació laboral que viuen milers de treballadors i treballadores del nostre país”

El portaveu de Treball del Grup Socialista, Pol Gibert, ha recordat avui la Proposta de Resolució del Grup Socialista que “vol posar sobre la taula el marge d’actuació que té el Govern català per tal de combatre l’explotació laboral que viuen milers de treballadors i treballadores del nostre país. Poden fer molt més del que estan fent”.  “Vigilar la càrrega de treball, estudiar les condicions ergonòmiques del treball de les Kellys, impulsar l’acord social per assolir millores o intensificar el treball de la Inspecció de Treball són demandes del col·lectiu que ens fem nostres, i volem que el Govern les reculli”, ha afegit.

 

Aquest dissabte hi ha convocada una concentració de les Kellys a Plaça Sant Jaume per demanar millors condicions de treball i acabar amb l’explotació que pateixen, a la qual assistiran el mateix Gibert i altres diputats i representants del PSC. Gibert ha explicat que “el Govern del PSOE, amb el poc temps que porta, ja ha anunciat modificacions a l’Estatut dels treballadors per protegir les cambreres de pis de les empreses subcontractades. A més, també s’està revisant el llistat de malalties professionals, per estudiar els casos que afecten aquest col·lectiu i que no estan contemplats actualment”.

 

“Davant d’aquest impuls per aconseguir un treball digne i assegurar el compliment de la legislació, el Govern de Catalunya no posa a ple rendiment els seus recursos. El Govern de les Illes Balears, amb població 7 vegades inferior i amb menys competències, ha aconseguit millorar les condicions laborals de més treballadors i treballadores que el Govern català, utilitzant la inspecció de treball i l’acord amb els agents socials. Demanem al Govern de la Generalitat que faci ús de les seves competències per potenciar el Pla per un Treball Digne impulsat pel Govern Central, seguint l’exemple de comunitats com les Illes Balears”, ha conclòs.

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: