Collboni proposa que tots els comerços de Barcelona siguin accessibles el 2025

  • Actualitzat:
  • Creat:

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona es compromet amb un programa d’accessibilitat universal, garantint més transport públic accessible, l’escola inclusiva i l’accés a tots els museus, centres culturals i instal·lacions esportives

A 10 dies de les eleccions municipals, Jaume Collboni critica el “vodevil impresentable” entre ERC i JxCat i assegura que “si tinc un vot més, farem que Barcelona estigui per sobre de tot i no estigui subordinada a res”.
 
L’alcaldable socialista a Barcelona, Jaume Collboni, s’ha compromès aquest divendres a que “tots els comerços de Barcelona siguin accessibles el 2025”. En la presentació del ‘Pacte per una Barcelona ciutat de capacitats’, Collboni ha mostrat la seva voluntat de “fer de l’accessibilitat una de les etiquetes de Barcelona”. El candidat del PSC Barcelona ha anunciat en aquest sentit que el proper govern municipal tirarà endavant “un programa d’accessibilitat universal”per “eliminar barreres”, tant físiques com actitudinals, de comunicació i d’accessibilitat digital.
 
En un acte on també han participat l’ex secretaria d’Estat de Serveis Socials, Pilar Díaz, i la candidata del PSC Barcelona i experta en polítiques socials, Marga Marí-Klose, Collboni ha avançat que els tres grans objectius en matèria de discapacitat pels socialista seran “promoure un enfocament integral de l’accessibilitat, garantir que les persones amb discapacitat participin a la vida social i política i fer, de nou, de l’accessibilitat un dret a la ciutat”.
 
El candidat socialista, que ha recordat que els anteriors governs socialistes de la ciutat van convertir Barcelona en una de les ciutats “més accessibles del món pel que fa al transport públic”, ha anunciat que com alcalde farà que aquest transport públic sigui encarà més accessible: “Doblarem la xifra del servei ‘porta a porta’ del taxi i garantirem arribar al 5% de taxis adaptats a la ciutat de Barcelona”.
 
Dins el programa d’accessibilitat universal que crearà el proper govern municipal, Collboni ha detallat que s’inclouran mesures com l’accessibilitat als museus, centres culturals i instal·lacions esportives municipals, la prevenció i eliminació de tot tipus de discriminació cap a persones amb discapacitat o trastorn mental, garantir una escola inclusiva i l’ampliació d’espais als parcs i àrees de jocs per a nens i nenes amb discapacitat.
 
Un bon govern d’esquerres

Jaume Collboni ha criticat que en “els quatre anys de govern Colau no s’ha avançat gens”. Per l’alcaldable socialista, en el darrer període “s’ha parlat molt de procés i Estats imaginaris i s’ha parlat poc, i fet menys, per la gent”. Per això, Collboni ha exclamat que “hem de tornar a fer polítiques per a la gent”. “Si tinc un vot més, farem un bon govern. Farem un govern d’esquerres, amb polítiques progressistes”.
 
El candidat socialista considera que aquest divendres s’ha assistit “a un vodevil impresentable”entre ERC i JxCAT en matèria d’habitatge. Per Collboni, la baralla entre els dos partits al govern català és evident i és la culpable “que la Generalitat no avanci”. “Jo no vull que aquest desgovern i paràlisi es traslladi a l’Ajuntament de Barcelona amb un govern independentista amb suport de Colau”. En aquest context, Collboni s’ha preguntat “on són els 10 CAPs que hauria d’haver-hi nous a Barcelona? On són els 42 milions d’euros que ens deuen en escoles bressol?”.
 
El proper 26M, afirma Jaume Collboni, “l’elecció és entre un govern pro independència amb ERC i Colau o un govern socialista pro Barcelona que es preocupi de l’accessibilitat, el transport públic, l’economia i tot el que preocupa als barcelonins/es”. El candidat del PSC Barcelona ha conclòs la seva intervenció asseverant que “si tinc un vot més, farem que Barcelona estigui per sobre de tot i no estigui subordinada a res”.

Paraules clau: