Actualitat

“Volem una Catalunya en marxa, construïda entre tots i que miri al futur”

10 març 2023

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar i Cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha defensat “una Catalunya que miri al futur” i que sigui construïda “entre tots i totes”.

Durant la intervenció al ple d’aprovació del pressupost de la Generalitat per al 2023, Salvador Illa ha afegit que “ara convé política útil” i “endreçar, ordenar la política a Catalunya”. Aquesta és la intervenció íntegra:

El pressupost que avui aprovem és una llei, un instrument molt rellevant, no el menystinguem. Però no és el més important. El més important és quina Catalunya volem, quin pressupost volem per a quina Catalunya.

Nosaltres volem una Catalunya pròspera que basa la seva prosperitat en la cultura de l’esforç i del treball, una Catalunya que protegeix amb bones polítiques públiques els catalans i les catalanes, i una Catalunya amb una administració moderna i eficient. Una Catalunya, en definitiva, en marxa i que miri al futur.

Aquesta Catalunya l’hem de construir entre tots i totes. No em cansaré de repetir les sàvies paraules del president Tarradellas: “Catalunya és prou gran perquè hi càpiga tothom i massa petita perquè hi sobri ningú”.

Catalunya ha assolit molt en el darrer mig segle, tant a nivell material com –si m’ho permeten- a nivell moral i ètic. Però pot fer i ha de fer molt més. Una Catalunya ambiciosa, amb sana ambició.

Per fer-ho ens cal endreçar, ordenar la política a Catalunya, i això també ho hem de fer entre tots. Penso -és el camí que hem escollit des del meu grup parlamentari- que ara convé un tipus de política diferent, que nosaltres anomenem política útil, política d’acords, de respecte, de diàleg i de generositat.

Que ningú ho dubti -ho dic pel soroll que m’ha semblat que alguns volen fer-, que som gent de paraula i complim fil per randa els acords: sense credibilitat, no hi ha política.