Actualitat

“Volem que l’eliminació dels privilegis als expresidents del Parlament s’aprovi amb el màxim consens possible”

14 març 2023

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha anunciat la presentació d’una proposició de llei per eliminar les assignacions temporals i pensions als expresidents del Parlament, amb l’objectiu d’eliminar “els privilegis que la ciutadania no entén” i aconseguir que els expresidents del Parlament tinguin “les mateixes prerrogatives que qualsevol diputat”.

“Volem que l’eliminació dels privilegis als expresidents del Parlament s’aprovi amb el màxim consens possible i estem oberts a esmenes i propostes”, ha detallat Alícia Romero en roda de premsa al Parlament, recordant que els expresidents ara cobren un 80% del sou durant la meitat del temps que han exercit el càrrec i un 60% del sou quan es jubilen a través d’una pensió vitalícia que se suma a la pensió ordinària.

Alícia Romero ha explicat que aquestes assignacions es van aprovar l’any 1988 i “llavors tenien sentit perquè molts polítics venien de lluitar contra el franquisme en la clandestinitat i no havien cotitzat”. “Ara tot ha canviat i no té cap sentit”, ha afegit, concretant que la proposta inclou una disposició transitòria perquè els expresidents jubilats que ara cobren la pensió vitalícia “puguin adaptar-se” a l’eliminació, cobrant un 10% del sou durant 6 mesos: “Després ja s’eliminarà per sempre i ningú més la cobrarà”.

Actitud “sectària” d’ERC

Alícia Romero s’ha referit a l’anunci del conseller Carles Campuzano de finançar una segona residència a Santa Coloma de Gramenet si guanya ERC: “Estem preocupats pel sectarisme d’ERC”. Per això, ha anunciat que els i les socialistes han demanat la compareixença de Campuzano al Parlament.

El PSC va posar sobre la taula aquesta segona residència per a Santa Coloma de Gramenet durant la negociació pressupostària i el govern va dir que no construiria cap residència: “Ens vam quedar molt decebuts, es una residència que demanem des del 2012, i ara la prometen en un acte electoral d’ERC condicionant-ho a una victòria electoral d’ERC. No són maneres”.

Alícia Romero ha qualificat “d’increïble” que Campuzano hagi comès un “error greu d’utilització de les institucions”. “Demanem una campanya neta per a aquestes municipals amb respecte primer als ciutadans i després als adversaris polítics”.