Actualitat

“Volem dialogar i acordar. Volem uns pressupostos del retrobament de Catalunya”

1 desembre 2022

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha recordat que Catalunya no tindrà pressupostos en vigor l’1 de gener i que l’únic responsable és Pere Aragonès. “Des del 22 d’agost m’ofereixo per negociar. En allò que depengui del PSC, s’aprovaran, però no seran pressupostos d’adhesió, sinó de negociació”.

“Volem dialogar i acordar. Volem uns pressupostos del retrobament de Catalunya”, ha afegit Salvador Illa en l’entrevista de TV3 al Cap de l’Oposició, destacant que els equips negociadors encara es troben “al principi del principi” i que “ERC treballa amb desordre”, motiu pel qual han acordat crear un mètode de treball i crear sis grups de treball diferenciats. 

Els sis grups de treball analitzaran diversos aspectes del capítol de despeses, en l’àmbit de la salut, de les infraestructures, de la transició energètica, dels drets socials i l’educació, de la indústria i el coneixement i, finalment, de la racionalització de l’Administració i la transparència.

Salvador Illa ha recordat que, fins ara, s’han fet quatre reunions, que “no han servit per generar un clima de confiança”. Per això, ha demanat a ERC que sigui un partit “que treballi amb ordre”, que no doni “batzegades ni cops de volant” i que tingui “respecte pels procediments i pels interlocutors”. Fruit de tots aquests dubtes i de l’exigència que demanen els pressupostos, caldrà prendre “precaucions perquè els acords es compleixin”.