Actualitat

Visita a les institucions Basques a Vitòria d’una delegació del PSC de Barcelona

2 octubre 2023

Visita a les institucions Basques a Vitòria d’una delegació del PSC de Barcelona.

Amb motiu de l’inici del curs polític, l’Oficina Parlamentària del PSC Barcelona, any rere any, ofereix sortides organitzades a diferents institucions públiques acompanyades del primer secretari del PSC Barcelona, Ferran Pedret.

Un grup nombrós de militants de la Federació de Barcelona del PSC vàrem realitzar una visita a les institucions Basques a Vitòria amb el primer secretari del PSC Barcelona i secretari primer de la Mesa del Parlament de Catalunya, Ferran Pedret, i el primer secretari de l’agrupació de Sants-Montjuïc de Barcelona i Diputat al Congrés dels Diputats, Ignasi Conesa. A part de la visita turística que van aprofitar a realitzar alguns dels companys i companyes a unes de les ciutats més maques d’Espanya, es va organitzar en un dia les visites institucionals amb les persones responsables de cada administració.

Així, a l’Ajuntament ens van rebre la seva nova alcaldessa Maider Etxebarria i el seu primer tinent d’alcalde Jon Armentia, qui ens va fer la presentació i el recorregut per les instal·lacions. La nova administració socialista vol des del primer moment fer notar la seva empremta socialista i en això estan treballant des del minut zero. La nova alcaldessa basa el seu mandat en la proximitat i l’espai públic, es un fet importantíssim i rellevant pel PSE-EE tenir una de les tres capitals d’Euskadi. La composició del ple fa que es governi amb acords constantment i en això el partit en el País Basc és expert.

Posteriorment ens vam dirigir cap el Parlament situat a poca distància de l’edifici de l’Ajuntament. Cal dir que totes dues construccions son edificis emblemàtics per la ciutat amb història i singularitat.

El Parlament d’Euskadi sempre té present el drama del terrorisme patit per tots i totes en el seu territori i a la resta d’Espanya. Plaques commemoratives recorden alguns assassinats i en el record dels parlamentaris i de les parlamentàries, sobretot els dels nostres companys i companyes sempre està present, per tal que no torni a passar. Visitem les instal·lacions i arribem al lloc mes emblemàtic, l’hemicicle. El company Txarli Prieto, vicepresident primer del Parlament ens dirigeix la visita i acompanyat d’una funcionària ens fan la instrucció pertinent.

La grandesa dels companys i companyes basques després d’haver patit manca de llibertat és admirable. Em quedo amb la frase que ens va dir en Txarli: “la cortesia parlamentaria en aquesta cambra es exquisida, fins i tot amb aquells que ens tenien en el seu punt de mira”.