Actualitat

“Vinc a Lisboa a explicar la situació a Catalunya i a aprendre del lideratge d’António Costa”

19 desembre 2022

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha realitzat aquest dilluns, 19 de desembre, un viatge institucional a Lisboa, acompanyat per l’eurodiputat Javi López, i Laura Ballarín, secretària de Política Europea i Internacional del PSC i Cap de Gabinet de la Presidenta del Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates (S&D) al Parlament Europeu.

Entre d’altres, Salvador Illa s’ha reunit amb el secretari general del Partit Socialista de Portugal, António Costa, de qui ha destacat el seu lideratge internacional com a referent socialdemòcrata i exemple de l’aplicació efectiva de polítiques progressistes per afrontar les dificultats garantint creixement econòmic i equitat social. 

“Vinc a Portugal a explicar la situació a Catalunya i com veig el futur, amb la necessitat d’una alternativa a un govern fracassat. M’interessa parlar de futur i d’un futur junts, amb Espanya, amb aliances amb Europa i amb països com Portugal”, ha destacat Salvador Illa, afegint que també ha volgut traslladar-se a Lisboa per “aprendre de Portugal, que ha fet polítiques molt encertades, i del lideratge d’António Costa”. “El que ha passat en els darrers anys, especialment la pandèmia, reivindica les polítiques socialdemòcrates, de cohesió de la societat i progrés econòmic. Les polítiques de Portugal són un exemple a seguir, amb intel•ligència i resultats”, ha reblat. 

Salvador Illa també s’ha reunit amb l’ambaixadora d’Espanya a Portugal, Marta Betanzos, i amb el delegat del Govern de la Generalitat a Portugal, Rui Reyes, a qui ha ofert la seva ajuda i col•laboració. 

També ha mantingut una reunió de treball amb el president del grup parlamentari socialista, Eurico Brilhante Dias, amb qui ha compartit projectes comuns i ha visitat el palau de São Bento.